Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Παρασκευή, Μαΐου 18, 2007

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ!

Το απόγευμα της Παρασκευής (11/5) μέλη της ΑΡΑΣ (Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης) ξυλοκόπησαν το Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Η ομάδα των πέντε τραμπούκων επιτέθηκε απρόκλητα στο Δ. Τζανακόπουλο έξω από ταβέρνα στα Εξάρχεια, με τρόπο που θυμίζει περισσότερο «Παιανία» και καθόλου αριστερή οργάνωση.
Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Αντιθέτως, αποτελεί συνέχεια της απροκάλυπτης νοθείας σε βάρος της Αριστερής Ενότητας στη Νομική και των τραμπουκισμών εναντίον μελών της σε πολλές σχολές. Αυτές οι φασίζουσες πρακτικές απορρέουν από το πολιτικό αδιέξοδο ορισμένων και εκφράζουν την ηθική κατάπτωση ενός χώρου που αυτοπροσδιορίζεται (φευ!) ως αριστερή πρωτοπορία.
Είναι προφανές ότι η πολιτική διάσταση του θέματος ξεπερνάει τα στενά όρια του φοιτητικού συνδικαλισμού. Πρόκειται για ζήτημα που αφορά την Αριστερά στο σύνολο της. Οι τραμπουκισμοί (πρέπει να) είναι αντίθετοι με τον ιδεολογικό πυρήνα κάθε συλλογικότητας και κάθε ανθρώπου που ανήκει στην Αριστερά. Η συγκυρία απαιτεί κοινή δράση των αριστερών οργανώσεων ενάντια στην κυβέρνηση και το νεοφιλελευθερισμό και όχι τις ενδοαριστερές διαμάχες, πόσο μάλλον όταν αυτές φτάνουν σ’ αυτό το σημείο! Άλλωστε, το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα απέδειξε ότι η αριστερή ενωτική ριζοσπαστική δράση μπορεί να ανατρέψει του συσχετισμούς, προς όφελος της νεολαίας και των εργαζομένων.
Γι’ αυτό δεν απαιτούμε μόνο από την ΑΡΑΣ να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς των μελών της. Είναι ζήτημα ηθικής τάξης για τις άλλες δύο συνιστώσες των ΕΑΑΚ (ΝΑΡ και ΑΡΑΝ) να τοποθετηθούν. Και είναι καθήκον κάθε αριστερής οργάνωσης να βάλει φραγμό στον τραμπουκισμό.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Ως εδώ!

ΑΚΟΑ
ΔΕΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΟΕ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: