Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2008

Το παρακράτος ζεί και βασιλεύει

Η Συντονιστική Επιτροπή Ηρακλείου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) πριν από 20 περίπου ημέρες καταδίκασε τις αντιδημοκρατικές πράξεις κουκουλοφόρων απαγωγέων που κράτησαν όμηρο και ανέκριναν πολίτη στο Ηράκλειο.

Είχαμε ζητήσει από την κυβέρνηση και τις εισαγγελικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, να μην επιτρέψουν τη συγκάλυψη και να υπάρξουν οι ανάλογες συνέπειες στους ενόχους.

Ενώ όμως οι πληροφορίες λένε ότι η ανάκριση κινείται –μάλλον με ρυθμούς χελώνας (γιατί;)- γύρω από τη «μυστηριώδη», όπως χαρακτηρίστηκε, υπόθεση της απαγωγής από αστυνομικούς με κουκούλες, νέες καταγγελίες εμφανίζονται στον Τύπο για άλλες τέσσερις περιπτώσεις πολιτών.

Η «εκτός πλαισίου δικαιοσύνη» φαίνεται ότι τείνει να γίνει καθεστώς.

Ειδικά τμήματα της ΕΛΑΣ φαίνεται ότι έχουν αναλάβει παράνομες αποστολές με άνωθεν εντολές, προφανώς με πολιτικές εντολές και κάλυψη.

Γιατί δίνονται αυτές οι εντολές, γιατί παραβιάζονται νόμοι και άρθρα του Συντάγματος; Γιατί δεν τοποθετείται η ΕΛΑΣ επίσημα; Γιατί η Πολιτεία τουλάχιστον δεν διαψεύδει;

Η Συντονιστική Επιτροπή Ηρακλείου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) θεωρεί ότι με την πρώτη και τις πρόσφατες καταγγελίες δημιουργείται πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Η μη διάψευση από την κυβέρνηση και από την ηγεσία της ΕΛΑΣ των γεγονότων μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να αμφισβητήσουν τους πολιτικούς θεσμούς του Κράτους Δικαίου που δημιουργήθηκαν από την περίοδο της μεταπολίτευσης με αγώνες.

  • Η μη διαλεύκανση από την Ελληνική Δικαιοσύνη της τεράστιας υπόθεσης – σκάνδαλο με την απαγωγή των Πακιστανών εργαζομένων στη χώρα μας από τους μηχανισμούς της CIA και τη συνεργασία ελληνικών υπηρεσιών που στηλιτεύθηκε από όλους τους πολίτες –ως και από όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- είναι διαφορετικό και άσχετο γεγονός;
  • Ποιος θα μας διαβεβαιώσει ότι τα γεγονότα του Σαββάτου στην Αθήνα όπου δυνάμεις των ΜΑΤ συνεργάστηκαν με φασιστικά – εγκληματικά στοιχεία της «Χρυσής Αυγής» κατά αντιφασιστών διαδηλωτών δεν είναι στην ίδια κατεύθυνση και μέρος του ίδιου σχεδίου;

Η Δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας Ηρακλείου δεν πρέπει να σιωπούν ή να καθυστερούν στην υπόθεση των κουκουλοφόρων. Η τοπική κοινωνία ανησυχεί.

Η πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης έχει χρέος απέναντι στο λαό και την κοινωνία, τους νόμους και το Σύνταγμα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

Να ρίξει άπλετο φως. Να μην επιτρέψει συγκάλυψη.

Να αγωνιστούμε για ελεύθερη – δημοκρατική – ευνομούμενη κοινωνία που να μην μοιάζει με τις κοινωνίες του Μεγάλου Αδελφού ούτε να στηρίζεται σε στρατόπεδα και λογικές τύπου Γκουαντανάμο.

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου
5 Φλεβάρη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: