Κυριακή, Μαρτίου 02, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΡΕΘΥΜΝΟΥ

...μια ιστορία που κρατάει καιρό!

Από το Σεπτέμβρη οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες,''εκβιάζονται'' καθημερινά από το Ε.Ι.Ν.(το οποίο τις διαχειρίζεται) και την εκκλησία,με την ανοχή,πάντα,του πανεπιστημίου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα του πρύτανη,να εγκαταλείψουν τις εστίες ''Τίμιος Σταυρός'' προφασιζόμενοι την ακαταλληλότητα του κτιρίου.Πάρα τις προσπάθειες των φοιτητών,καμία λύση δε δόθηκε.Οι βουλευτές του Ρεθύμνου αδιαφόρησαν πλήρως,ενώ η εκκλησία ήταν εξαφανισμένη όποτε οι φοιτητές προσπάθησαν να ζητήσουν τη βοήθειά της.Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς,μέσω του βουλευτή του Τ. Κουράκη, ανέδειξε το ζήτημα στη βουλη,όπου και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι σε θέματα που αφορούν τη φοιτητική μέριμνα.Παρ'όλα αυτά, το Ε.Ι.Ν. για να διευκολύνει τους φοιτητές,έδωσε την οριστική λύση...

Χθές το απόγευμα 29/2/08,μετά από εντολή του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας,η Δ.Ε.Η. έκοψε το ρεύμα των εστιών,ώστε να αναγκαστούν οι φοιτητές να αδειάσουν το κτίριο.Πέραν αυτού όμως,οι εστίες,έμειναν και χωρίς νερό,αφού η εσωτερική παροχή νερού,δε λειτουργεί χωρίς ρεύμα.Όλα αυτά επιλέχθηκε να γίνουν μια μέρα μετά την οποία μεσολαβεί Σαββατοκύριακο,ώστε τα παιδιά να μην μπορέσουν να παρέμβουν για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σήμερα το πρωί,1/3/08,αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,επισκέφτηκε τις εστίες και μαζι με τους αγανακτησμένους πλέον φοιτητές,προσπάθησαν να βρουν μια λύση.Κάποιοι από τους διαμένοντες στις εστίες,είχαν αρχίσει να ψάχνουν κατοικία για τις βραδινές ώρες,απευθυνόμενοι σε φίλους και γνώστούς.

Αναρωτήθηκαν ποτέ η κυβέρνηση,ο κ.Αντωνάκος(επικεφαλής του Ε.Ι.Ν.) ,η εκκλησία και ο πρύτανης για την οικονομική κατασταση των παιδιών αυτών;;Αναρωτήθηκαν που έμειναν αυτά τα παιδιά χθές το βράδυ όταν τους άφησαν χωρίς νερό,ρεύμα και θέρμανση,ενώ αυτοί ήταν βολεμένοι στις βίλες τους;;Εμείς θα είμαστε στο πλάι των φοιτητών και θα στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ,το οποίο θα ορίσουμε εμείς πότε θα γραφτεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: