Τρίτη, Ιουλίου 01, 2008

Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Γραμματεία Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η άνανδρη, ύπουλη και θρασύδειλη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Χανιά, μια μέρα πριν την επίσκεψη του ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την ευθύτητα, το ήθος και τη φιλοξενία του Χανιώτικου Λαού.

Είμαστε σίγουροι ότι η επίθεση αυτή, έχει να κάνει με την σταθερή, συνεπή και δυναμική δράση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο πλευρό των πολιτών και των κινημάτων τους, ενάντια στα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που προσπαθούν να ελέγξουν το νομό, ενάντια στα περιβαλλοντικά εγκλήματα, ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας, ενάντια στους τοπικισμούς και τα διχαστικά κηρύγματα.
Επίσης έχει να κάνει με την αποσταθεροποίηση του δικομματικού πολιτικού συστήματος και την ανησυχία που προκαλεί η άνοδος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη χώρα μας.

Πρόσφορο έδαφος για τη δράση εγκληματικών κύκλων, αποτελούν οι εντάσεις στο δημόσιο λόγο, οι εμπρηστικοί χαρακτηρισμοί και η στοχοποίηση του πολιτικού μας χώρου από ανεύθυνους παράγοντες που ταυτίζονται – συνειδητά ή ασυνείδητα ;;; - με το βαθύ τοπικό παρακράτος. Τέτοιες ενέργειες δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και τη δράση των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η επίσκεψη του ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ θα γίνει αύριο ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί".


Από την Αθήνα, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


«Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα άνανδρη, ύπουλη και θρασύδειλη ενέργεια της ανατίναξης μέσα στη νύκτα με δυναμίτιδα των γραφείων του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα Χανιά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ευθύτητα, το ήθος και τη φιλοξενία του Χανιώτικου λαού.
Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση της Ν.Δ., γιατί, η αξιοποίηση τοπικιστικών εντάσεων για ψηφοθηρικούς λόγους, η αλληλοσυγκρουόμενη θέση των βουλευτών της Ν.Δ. σε Ηράκλειο και Χανιά για το Εφετείο, η κάλυψη του τοπικού παρακράτους, η αναφορά στη Βουλή για «αιματοκύλισμα», λειτούργησαν ως πράσινο φως για τέτοιες ακραίες και επικίνδυνες αντιδημοκρατικές ενέργειες.
Σε τοπικό επίπεδο καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων γιατί οι εμπρηστικοί του χαρακτηρισμοί ενάντια στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ως «πρόσωπο ανεπιθύμητο στα Χανιά» δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα ενόψει της επίσκεψής του γι’ αυτούς που επεδίωξαν στην πράξη με δυναμίτιδα να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανεπιθύμητος στα Χανιά».
Καμιά ενέργεια βίας δεν πρόκειται να ανακόψει στο ελάχιστο και σε κανένα μέρος της Ελλάδας τον αγώνα μας για διάλογο, ελευθερία και δημοκρατία, που σε μεγάλο βαθμό εμπνέεται από τις πολύτιμες παραδόσεις του λαού των Χανίων και όλης της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: