Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2008

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ 2008

Διάλεξε Ζωή - Όχι Επιβίωση !

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της Νεολαίας Συνασπισμού κορυφώνονται και φέτος με το καθιερωμένο τριήμερο κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα. Στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου η Πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Πεδίον του Άρεως, θα γεμίσει από συζητήσεις, χρώματα και πολιτισμό!

Μετά από μια χρονιά που χρωματίστηκε από τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, που έφερε στο προσκήνιο τα αιτήματα της «γενιάς των 700 ευρώ» για αξιοπρεπή ζωή, σε μια στιγμή που η κοινωνία και ιδίως οι νέοι άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στον δικομματισμό, το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού δεν θα μπορούσε να μην σημαδεύεται από αυτές τις εξελίξεις με εκδηλώσεις, εκθέσεις και συζητήσεις για τα κινήματα και τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζόμενων.

Και φέτος το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού θα αποτελέσει σημείο συνάντησης ανθρώπων και συλλογικοτήτων που αμφισβητούν στην πράξη το νεοφιλελευθερισμό. Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες κατοίκων και δημοτικές κινήσεις, οικολογικές και φεμινιστικές οργανώσεις, πολιτικά έντυπα, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, θα βρουν έκφραση στις 3 μέρες των δραστηριοτήτων του.

Η Πλατεία Πρωτομαγιάς θα γεμίσει, όμως, και με μουσικές από όλο τον κόσμο, αφού για ακόμα μια χρονιά υποδεχόμαστε καλλιτέχνες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη και επιλέγουν να εκφραστούν διαφορετικά απέναντι στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία. Θα ακούσουμε μουσικές των μεγαλουπόλεων, αμφισβητώντας την λογική του ιλουστρασιόν και του θεατή – πελάτη και καταναλωτή.

Θα ανακαλύψουμε κουζίνες από όλον τον κόσμο, θα παίξουμε όπως κάθε χρόνο σκάκι και θα συμμετέχουμε στα δεκάδες πολιτιστικά δρώμενα που θα λάβουν χώρα στο Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ, στο πολιτικό του σκέλος, θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής, 28 Σεπτεμβρίου, με τις ομιλίες του Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι πόρτες του Φεστιβάλ θα ανοίγουν κάθε μέρα στις 7.00 μμ, ενώ, για ακόμα μια χρονιά, το κόστος του εισιτηρίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (7 ευρώ), αφού μια εναλλακτική πολιτιστική πρόταση δεν μπορεί να συμβαδίζει με τις υπέρογκες τιμές των «πλαστικών» θεαμάτων.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: