Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

«Διότι δεν εσυμμορφώθησαν προς τας υποδείξεις…»

H εισαγγελική κλήτευση που έλαβαν οι διευθυντες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Ρεθύμνου,στα οποία οι μαθητές έκαναν κατάληψη τον καιρό των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα,είναι μια πράξη απαράδεκτη που πρέπει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα να καταδικάσει.


Για μια ακόμη φορά μετά τον καιρό του Κοντογιαννόπουλου και του Αρσένη,μαθητές και καθηγητές βρίσκονται στο στόχαστρο επειδή τόλμησαν να συμμετάσχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους για μια άλλη παιδεία μακριά από την υποβάθμιση και την απαξίωση στην οποία οδηγείται τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Η πράξη αυτή,που δεν αποτελεί πρωτοτυπία του Ρεθύμνου καθώς και σε άλλες περιοχές καλούνται σε απολογία ή ακόμα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου μαθητές,φοιτητές και καθηγητές,έρχεται σε μια περίοδο που ο νέος υπουργός Παιδείας καλεί τους φορείς και τα κόμματα σε έναν «ειλικρινή και από μηδενική βάση διάλογο».


Η πρώτη φάση αυτού του «διαλόγου»,του κ.Σπηλιωτόπουλου ξεκίνησε με την άγρια καταστολή της απόλυτα ειρηνικής και μαζικής πορείας στις 9 του Γενάρη,όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με απίστευτη βιαιότητα ενάντια σε μαθητές,φοιτητές,καθηγητές,όπως επίσης σε δημοσιογράφους και δικηγόρους,εκτελώντας εντολές του υφυπουργου Εσωτερικών,γνωστού και μη εξαιρετέου σε ολη την Κρήτη,Χ.Μαρκογιαννάκη.


Η συνέχιση του διαλόγου γίνεται με «μαθητοδικεία»,όπως στη Λάρισα όπου 15χρονοί μαθητές κατηγορούνται με βάση τον τρομονόμο,για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης(!) και όπως συμβαίνει και στο Ρέθυμνο με εισαγγελικές κλήσεις σε διευθυντές σχολείων,οι οποίοι…τόλμησαν να μην τιμωρήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις.


Σε αυτό το διάλογο που η κυβέρνηση επιστρατεύει τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς,εμείς λέμε ότι θα συνεχίσουμε την πάλη με τους μαθητές,τους φοιτητές και τους καθηγητές που αντιτείθενται στο εξοντωτικό και αντιεπιστημονικό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων,στο απαράδεκτο μέτρο της βάσης του 10,στην αναγνώριση των πτυχίων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και στην μεθοδευόμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.


Ως Οργάνωση Ρεθύμνου της Νεολαίας Συνασπισμού καταδικάζουμε την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική κίνηση της εισαγγελείας προς τους διευθυντές των σχολείων και καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου και κυρίως τους μαθητές που βρέθηκαν στον πυρήνα της εξέγερσης του Δεκέμβρη,να μη σκύψουν το κεφάλι στον κυβερνητικό αυταρχισμό.


Καλούμε επίσης την τοπική κοινωνία να καταδικάσει αυτή την ενέργεια και να βρεθεί στο πλάι του αγώνα της Νεολαίας για ένα καλύτερο μέλλον,όπως έκανε στις μεγάλες πορείες στην πόλη,στις αρχές του Δεκέμβρη.


Η συκοφάντηση και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει.

Το δίκιο το έχουν οι αγωνιζόμενοι.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: