Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

Στόχος τους… οι αγώνες μας!

Εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουμε μια εντεινόμενη έξαρση του παρακράτους. Όσοι και όσες ζούμε στο Ρέθυμνου, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αποτρόπαιων περιστατικών, πρωταγωνιστές των οποίων είναι η Εθνικιστική Οργάνωση Ρεθύμνου(Ο.Ε.Ρ).


Η δράση τους για ένα διάστημα είχε εξασθενήσει, κυρίως μετά τη δολοφονία ενός μετανάστη, αφού απομονώθηκαν από την ηχηρή αποδοκιμασία των Ρεθυμνιωτών, από την εξέγερση του Δεκέμβρη και ύστερα, έχει ενταθεί. Ένα από τα πρώτα κρούσματα ήταν ο συνεχής εκφοβισμός όσον συμμετείχαν στις πορείες του Δεκέμβρη και ο ξυλοδαρμός ενός φοιτητή του οικονομικού, επειδή συμμετείχε σε αυτές.


Η συνέχεια όλων αυτών των περιστατικών ήταν να γεμίσουν με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα την αίθουσα του πανεπιστημίου Ρεθύμνου που θα φιλοξενούσε τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μανόλη Γλέζο, ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι ήταν αυτός που κατέβασε τη σημαία των κατακτητών από την Ακρόπολη, αγωνιζόμενος για την απελευθέρωση της Ελλάδας, στης οποία το όνομα στηρίζεται η δράση της Ο.Ε.Ρ.


Στόχος όμως έγινε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, , καθώς γέμισαν την πόλη του Ρεθύμνου και την αίθουσα του πανεπιστημίου στην οποία θα μιλούσε με υβριστικά συνθήματα για το πρόσωπό του και για τη Ριζοσπαστική Αριστερά συνολικότερα.


Παρά την κινητοποίηση του συλλόγου φοιτητών και την αποδοκιμασία αυτών των πρακτικών από ολόκληρη τη φοιτητική κοινότητα, χθες το βράδυ 29/3 ένας φοιτητής του πανεπιστημίου και συνδικαλιστής της Αριστεράς δέχτηκε επίθεση από την ίδια οργάνωση. Συγκεκριμένα καθώς έφευγε από τη δουλειά του, τον σταμάτησαν και τον χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι, κάτι το οποίο καθιστά την επίθεση δολοφονική, με τη δικαιολογία, ότι έσβησε τα συνθήματά τους από την πόλη.


Στο πρόσωπο του συμφοιτητή μας, καταδικάζονται και ποινικοποιούνται οι αγώνες που δίνει η νεολαία για την υπεράσπιση του ασύλου, το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, την εργασιακή επισφάλεια και τη διαφύλαξη των ελευθεριών και της αξιοπρέπειάς μας.


Αυτές οι πρακτικές πρέπει να είναι καταδικαστέες από όλους και όλες μας, καθώς κάθε άλλο παρά τιμούν τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία και θέτουμε τους θεσμικούς φορείς της πόλεις προ των ευθυνών τους για την εξάλειψη τέτοιων πρακτικών.


Θέλουμε να τονίσουμε πως οι ‘εχθροί της πατρίδας’, όπως θέλουν να μας αποκαλούν, είναι αυτοί πού καταργούν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, αυτοί που ξεπουλάνε τα λιμάνια και την Ολυμπιακή, αυτοί που σκοτώνουν μαθητές. Εμείς παλεύουμε καθημερινά ενάντια στην κοινωνική εκμετάλλευση, το νεοφιλελευθερισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ενώ δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο με την άκρα Δεξιά, την οποία έχει απομονώσει ο ελληνικός λαός εδώ και δεκαετίες.


Ο αγώνας μας ενάντια σε οποιαδήποτε έκφανση ρατσισμού και εθνικισμού είναι συνεχής ,τώρα γίνεται και επίκαιρος.


Η Νεολαία Συνασπισμού δεν πρόκειται να δώσει πολιτικό άλλοθι σε δυνάμεις που επιχειρούν να ετεροπροσδιοριστούν με την Αριστερά για να βγούν από την πολιτική τους αφάνεια.


Νεολαία Συνασπισμού Ρεθύμνου

30/3/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: