Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τρίτη, Απριλίου 14, 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥ


Η Γραμματεία Ρεθύμνου της Αυτόνομης Παρέμβασης καταγγέλλει την αναιτιολόγητη απόλυση του συνδικαλιστή ξενοδοχοϋπάλληλου Δρυγιαννάκι Εμμανουήλ από την εταιρεία «ΑΙΘΡΙΑ ΑΞΤΕ» ( Ξενοδοχείο HYDRAMIS PALLACE ) .


Ο συνάδελφος Δρυγιαννάκις , ο οποίος είναι Γ.Γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και μέλος της Γραμματείας Ρεθύμνου της Αυτόνομης Παρέμβασης , απολύθηκε στις 8/4/2009 , λίγες μέρες πριν από την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου , χωρίς την παραμικρή αιτιολογία . Η επίκληση της οικονομικής κρίσης είναι η «εύκολη» λύση για τον εργοδότη . Η επιλεκτική απόλυση όμως του συναδέλφου αποδεικνύει ότι ο βασικός λόγος ήταν η συνδικαλιστική του ιδιότητα και δράση.


Η Αυτόνομη Παρέμβαση θεωρεί ότι η απόλυση αυτή , πέρα από το γεγονός ότι είναι αυθαίρετη και καταχρηστική , έχει σαν στόχο τον εκφοβισμό των υπόλοιπων εργαζομένων του ξενοδοχείου και την αποδοχή όρων εργασίας και αμοιβής πέραν των προβλεπόμενων από τις συλλογικές συμβάσεις.


Με την απόλυση αυτή αρχίζει να γίνεται φανερό ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος της αναμενόμενης κρίσης στο χώρο του τουρισμού .


Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε , με πρόσχημα την κρίση , τη διεύρυνση της ζώνης της ανεργίας στο Νομό και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.


Το συνδικαλιστικό κίνημα στο Ρέθυμνο οφείλει να καταδικάσει τέτοιες μεθοδεύσεις και να προασπίσει το δικαίωμα της δουλειάς και της αξιοπρεπούς επιβίωσης για κάθε εργαζόμενο.


Ρέθυμνο 11/4/2009

Γραμματεία Ρεθύμνου της Αυτόνομης Παρέμβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: