Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2009

“Σκουπίζουν” και αστέγους…, Αυγή 7.8.09

homelessΠολίτες των Αθηνών, μείνετε ήσυχοι, τίποτα δεν θα προσβάλει την αισθητική σας..

Δημόσια κτίρια που φιλοξενούσαν μετανάστες εκκενώθηκαν και σε συνέχεια των “επιχειρήσεων” στο κέντρο της Αθήνας, η δημοτική αστυνομία με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ. προχωρεί στην απομάκρυνση ενός αυτοκινήτου από την Κυψέλη, “μόνο και μόνο επειδή εντός αυτού κοιμόταν κάθε βράδυ ένας 61χρονος δυστυχής άστεγος κ. Δ. Παπανδρεόπουλος” όπως καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.

Στην προσπάθεια αυτή της δημοτικής αστυνομίας οι κάτοικοι της γειτονιάς αντέδρασαν, όπως επίσης και ο προέδρος της ένωσης δανειοληπτών Ελλάδας, Βαγγέλης Κρητικός που τυχαία βρέθηκε στο σημείο και στον οποίο “οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν σκαιότατα, παρά και τη δήλωση της ιδιότητάς του”, όπως υπογραμμίζει το Π. Λαφαζάνης.

Με αφορμή αυτό το γεγονός και δεδομένου ότι ο δήμος και η κυβέρνηση οφείλουν να αντιμετωπίσουν τους αστέγους ως κοινωνικό ζήτημα προς επίλυση και όχι ως πρόβλημα αστυνομικών παρεμβάσεων αλλά και η παραχώρηση 24ωρης προθεσμίας στον άστεγο να μεταφέρει το αμάξι του προτού το αποσύρουν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να μάθει εάν ο υπουργός Εσωτερικών σκοπεύει να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει η ταλαιπωρία του Δ. Παπανδρεόπουλου και τι πρόκειται να πράξει ο ίδιος και η κυβέρνηση για να μην ξανασυμβούν τέτοιου είδους θλιβερά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και αντιθέτως να δρομολογηθούν λύσεις στο διογκούμενο πρόβλημα των αστέγων, ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: