Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2010

Για τη δίκη στην Άμφισσα

Την Τετάρτη 21/1 διεξάγεται στο Μικτό Ωρκωτό Δικαστήριο Άμφισσας η πολύκροτη δίκη τών ειδικών φρουρών Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συνεχείς εκκλήσεις, από πλευράς της οικογένειας, για τη διεξαγωγή της διαδικάσίας στην Αθήνα τόσο προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου όσο και την κυβέρνηση απορρήφθηκαν. Η συγκεκριμένη στάση της ηγεσίας της δικαστικής εξουσίας και του κράτους, φανερώνει την σαφή πρόθεσή να γίνει η δίκη μακρυά από την κοινωνία, που ζητά άμεσα δικαιοσύνη και καταδίκη του δολοφόνου. Επιπλέον, η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα δυσκολεύει την πρόσβαση μαθητών, βασικών μαρτύρων και κατα συνέπεια , εκτός των άλλων, δυσχεραίνει τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης.

Ως Νεολαία Συνασπισμού, απαιτούμε την άμεση μεταφορά της δίκης στην Αθήνα, όπως ζητά εδώ και τόσους μήνες η οικογένεια του Αλέξη.

Για εμάς η δολοφονία του 15χρονου μαθητή δε συνιστά άλλο ένα «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά την κορύφωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, που με πρόσφατα συμβάντα συνεχίζεται ανεξέλεγκτα. Εκείνοι που επικαλούνται τoν «κίνδυνο επεισοδίων» και με αυτο ως πρόσχημα επιμένουν στη διεξαγωγή της δικης στην Άμφισσα, ας αναλογιστούν τις συνέπειες μιας δίκης που ενδεχομένως δεν θα αποδόσει δικαίοσύνη.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: