Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ στη ΛΙΒΥΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Οι λαοί της Βόρειας Αφρικής εξεγείρονται ζητώντας δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς και υποστηρίζουμε το δικαίωμα τους στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στην κοινωνική πρόοδο.

Τα πρόσφατα γεγονότα στη γειτονιά μας, ιδιαίτερα στη Λιβύη, απέδειξαν μαζί με την απέραντη υποκρισία των ηγεσιών της Ευρώπης και των Η.Π.Α. - οι οποίες πριν λίγο καιρό στήριζαν ολόθερμα το καθεστώς Καντάφι για λογαριασμό των οικονομικών τους ελίτ και είχαν συνάψει επιχειρηματικές σχέσεις μαζί του - και τον τυχοδιωκτισμό και την επικινδυνότητα της πολιτικής τους αφού σήμερα απειλούν με κυρώσεις και ετοιμάζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στη Λιβύη, εμπλέκοντας στα σχέδια τους και τη Βάση της Σούδας.

Λέμε κατηγορηματικά όχι στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Δεν την επιζητά ο εξεγερμένος λιβυκός λαός, αντίθετα θα αποτελέσει πλήγμα στην υπόθεση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Οι λαοί έχουν δικαίωμα να ορίζουν μόνοι τους τις τύχες τους και δεν χρειάζονται «προστάτιδες δυνάμεις».

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρησιμοποίηση της Βάσης της Σούδας ως βάσης εξόρμησης ενάντια σε γειτονικούς λαούς, όπως έγινε και στο παρελθόν ενάντια στο Ιράκ και αλλού. Είναι μια ενέργεια η οποία, εκτός του ότι μας εμπλέκει σε ανεξέλεγκτους και επικίνδυνους σχεδιασμούς τρίτων, δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια μας, αφού μπορεί να αποτελέσει η Κρήτη στόχο αντιποίνων, υπονομεύοντας πέραν των άλλων και την τουριστική προοπτική του τόπου μας σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τους πολίτες και την κοινωνία.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μη συναινέσει σ’ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η Βάση της Σούδας σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ .

Καλούμε το λαό της Κρήτης, τους φορείς του, τους ενεργούς πολίτες σε επαγρύπνηση.

Διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ζούμε ειρηνικά και ελεύθερα στον τόπο μας.
Η Βάση της Σούδας «ναρκοθετεί» το παρόν και το μέλλον της Κρήτης. Για άλλη μια φορά επανέρχεται το καθολικό αίτημα των Κρητικών για την οριστική απομάκρυνσή της.

ΝΕ ΧΑΝΙΩΝ –ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: