Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

Λιτότητα στη χώρα των λωτοφάγων

Μετά και την τελευταία χθεσινοβραδινή “σωτηρία της χώρας” από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ ανακοινώθηκε ότι στόχος των μέτρων λιτότητας, που θα ακολουθηθούν τουλάχιστον ως το 2020, θα είναι ο περιορισμός του χρέους στο 120% του ΑΕΠ, κάτι το οποίο θα το καταστήσει “βιώσιμο”.

Ο νέος εθνικός στόχος δηλαδή είναι δέκα χρόνια λιτότητας για να μειωθεί το χρέος στο μέγεθος ... στο οποίο βρισκόταν πριν την υπαγωγή μας στον μηχανισμό στήριξης! Τα πράγματα είναι απλά. Το σημερινό πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά η ίδια η καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας που ταυτόχρονα με τεράστιες ποσότητες πλούτου δημιουργεί φτώχεια και ανισότητες.

Ο μοναδικός τρόπος που ξέρουν οι κυρίαρχες δυνάμεις για να απεγκλωβιστούν από τα δομικά τους αδιέξοδα είναι η διαδικασία μετάβασης σε ένα ακόμα πιο επιθετικό και αυταρχικό καπιταλισμό μέσω της συνολικής υποτίμησης του κόσμου της εργασίας και την μεταβίβαση υπερεξουσιών σε εκτελεστικά όργανα που δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση και δεν λογοδοτούν πουθενά.

Το μοναδικό που θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους κανιβάλους που σκοπεύουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα είναι ότι σε αυτή την χώρα δεν κατοικούν μόνο χρυσόψαρα. Όταν θα το καταλάβουν θα είναι βέβαια πολύ αργά για αυτούς...

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: