Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011

Aνακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Παπούλια,Παπανδρέου,Σαμαρά


Μετά από ένα απίστευτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, ανοιχτών εκβιασμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης της κοινωνίας, η ανάγκη της ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ υπό το βάρος των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας οδηγεί στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης .

Η ασθμαίνουσα προσπάθεια των συνεγγυητών πλέον του μνημονίου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή αποτελεί μια ωμή αντιδημοκρατική εκτροπή.

Η παρούσα Βουλή δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του κόσμου της εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Η νέα κυβέρνηση θα είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και πολιτικά ανίσχυρη.

Ο λαός μας έχει κληθεί, χωρίς να ρωτηθεί, να δεχτεί την κατάργηση των βασικών του δικαιωμάτων στο όνομα αποτυχημένων ευρωπαϊκών συμφωνιών που γίνονται κουρελόχαρτα εντός 24ωρων.

Η προσπάθεια της χειραγώγησης του λαού μας και η υπαγωγή του σε ένα καθεστώς διαρκούς λιτότητας προς όφελος των αγορών και των ισχυρών οικονομικών ελίτ θα ανατραπεί μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας .

Οι πολιτικές δυνάμεις που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική οφείλουν να συγκλίνουν σε ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο και στην προοπτική ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.

Η προσφυγή στις κάλπες και η απόρριψη της νέας δανειακής σύμβασης συνιστούν τα πρώτα βήματα για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία.

6-11-2011
TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: