Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ»

Στη σύσκεψη Σωματείων , φορέων και πολιτών που οργανώθηκε τη Δευτέρα 21/11 στο Εργατικό Κέντρο με θέμα το «χαράτσι» για ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ , αποφασίστηκαν τα εξής :

  1. Το τέλος ακινήτων που η κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας επέβαλλε να εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ , είναι ένα αντισυνταγματικό , άδικο και αντικοινωνικό «χαράτσι». Η απειλή της διακοπής του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος -και μάλιστα μέσα στο χειμώνα- φτωχών νοικοκυριών , συνταξιούχων, ανέργων, απολυμένων , επαγγελματιών που δοκιμάζονται από την κρίση, συνιστά κοινωνική αναλγησία και βαρβαρότητα.
  2. Οι συλλογικές αντιδράσεις συνδικάτων, Δήμων, φορέων και πολιτών σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κίνημα πολιτικής ανυπακοής και κοινωνικής αλληλεγγύης που ανάγκασε τη νέα μνημονιακή «συγκυβέρνηση» σε μια πρώτη περιορισμένη υποχώρηση που εξαιρεί ορισμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες . Αυτή η κυβερνητική αναδίπλωση κάτω από την πίεση της συντονισμένης αντίστασης της κοινωνίας , δείχνει το δρόμο για την οριστική κατάργηση του συγκεκριμένου «χαρατσιού» αλλά και όλων των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων της μνημονιακής διακυβέρνησης.
3. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Ρεθύμνου να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 23/11 7μμ και να απαιτήσουμε όλοι μαζί να ληφθούν αποφάσεις αντίστοιχες με αυτές δεκάδων άλλων Δήμων της χώρας και κυρίως συγκεκριμένα μέτρα έμπρακτης στήριξης των δημοτών που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων στη ΔΕΗ.
4. Συγκροτούμε μια ανοικτή Επιτροπή αντίστασης στα «χαράτσια» και κοινωνικής αλληλεγγύης που θα προωθήσει σε μόνιμη βάση συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες αλληλοβοήθειας. Στην Επιτροπή αυτή συμμετέχουν οι Σύλλογοι που πήραν μέρος στη σύσκεψη και είναι ανοικτή σε νέες συμμετοχές φορέων και πολιτών :
Εργατικό Κέντρο – Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ- Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ρεθύμνου - ΕΛΜΕΡ- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’βαθμιας Εκπαίδευσης -Ένωση Γιατρών ΕΣΥ– Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου- Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΡ- Σωματείο Χειριστών Ν.Ρεθύμνου- Ένωση Φροντιστηρίων Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης

Ο εκβιασμός δεν θα περάσει - όλοι μαζί μπορούμε .
Δεν χρωστάμε, δεν έχουμε αλλά κυρίως δεν θέλουμε να πληρώσουμε αυτό το παράνομο και απαράδεκτο «χαράτσι» .
Κανένας μόνος του στην κρίση – Κανένας πολίτης χωρίς ρεύμα, τροφή, στέγη, περίθαλψη, κοινωνική φροντίδα.

1 σχόλιο:

blogger είπε...

Καλημέρα
Έχουμε δημιουργήσει ενα Blog που είναι σε αρχική μορφή.
Αν θέλετε επισκεφτείτε το:
kinhmatiko.blogspot.com