Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

Οι εκλογές των συμβουλίων διοίκησης ακυρώνονται!



Στις 24/01 ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα συμβούλια διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.Τα συμβούλια διοίκησης είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του νέου νόμου πλαισίου.


Βρισκόμαστε στη πρώτη αλλά στη πιο καθοριστική μάχη ενός αγώνα για την ανατρόπη του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενός νόμου που αν εφαρμοστεί θα είναι η χαριστική βολή απ’ ότι έχει απομείνει από το δωρεάν, δημόσιο και ακαδημαικό πανεπιστήμιο.


Τα συμβούλια διοίκησης αποτελούν την προυπόθεση για την εφαρμογή του νόμου. Πρόκειται για ένα αυταρχικό όργανο που θα απαρτίζεται από 8 μέλη ΔΕΠ, ένα φοιτητή και 6 εξωτερικούς (επιχειρηματίες, παράγοντες του Δήμου και της εκκλησίας, manager κτλπ.).


Στις 22 φλεβάρη η διορισμένη από το υπουργείο επιτροπή με επικεφαλής τον κύριο Παλλήκαρη διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη των 8 μελών ΔΕΠ.


Για εμάς τη Νεολαία Συνασπισμού και τα σχήματα της Αριστερής Ενότητας η ανατροπή του νόμου είναι μονόδρομος και το μπλοκάρισμα των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης είναι πρώτος κόμβος. Το φοιτητικό κίνημα ήδη χάλασε τα σχέδια του Υπουργείου αφού η καταληκτική ημερομηνία για την ανάδειξη των Συμβουλίων είχε τεθεί 15 Νοέμβρη, μέχρι και σήμερα σε κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές.


Καλούμε όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς και τους καθηγητές να ακολουθήσουν το δρόμο που έδειξαν η ακαδημαική κοινότητα στο Πάντειο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Θεσσαλονίκη, να μην συμμετέχουν αλλά και να μπλοκάρουν την εκλογική διαδικασία!


Καλούμε τους καθηγητές, αυτούς που έχουν θέσει υποψηφιότητα και ιδιαίτερα εκείνους που εναντιώθηκαν στο νέο νόμο να την αποσύρουν αλλίως θα δουν μπροστά τους το σύνολο της αγωνιζόμενης φοιτητικής κοινότητας!


Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια, το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, για το ίδιο μας το μέλλον δεν χωράει σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στις 22 Φλεβάρη οι κάλπες στο Ρέθυμνο δεν θα στηθούν. Δεν μας τρομοκράτουν οι απειλές του Υπουργείου και οι μηνύσεις της παρέας του κυρίου Παλλήκαρη.


ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ Κ ΟΛΕΣ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: