Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2012

Ένατη μέρα κατάληψης του Δημαρχείου Ρεθύμνου:Ο αγώνας κλιμακώνεται!

Από την Κυριακή 12/2 τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ήταν η αρχή για τις επόμενες «κολασμένες εβδομάδες» οπότε και θα επιχειρήσουν να οριστικοποιήσουν τη διάλυση των ζωών μας. Απέναντι στη σφοδρότατη επίθεση που δεχόμαστε,ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι η δυναμική απάντηση. Την παρούσα στιγμή η απάντηση αυτή εκδηλώνεται με την κατάληψη του Δημαρχείου από την Παρασκευή 10/2 που λειτουργεί σαν κέντρο αγώνα. Πραγματοποιείται από εργαζομένους, ανέργους, επισφαλώς εργαζομένους, συνταξιούχους, φοιτητές , δηλαδή από όλους εμάς που πληττόμαστε και δοκιμαζόμαστε καθημερινά από την πολιτική της εξαθλίωσής μας.

Ο στόχος, ανεξαρτήτως μορφής αγώνα, είναι ο ίδιος όπως ορίστηκε και στη συνέλευση της Πέμπτης 09/02 στο εργατικό κέντρο: η, μέσα από πολύμορφη δράση, ανατροπή της Κυβέρνησης και του πεθαμένου πολιτικού συστήματος και η ακύρωση του μνημονίου.

Είμαστε στο δημαρχείο, ένα κατεξοχήν δημόσιο-διοικητικό κτίριο, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπλοκάρουμε βασικούς κρατικούς μηχανισμούς, αναγκάζοντας τους καταπιεστές μας να μας ακούσουν. Από την άλλη, μέσα από αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, θέτουμε τις βάσεις για τη μεταξύ μας επικοινωνία και το χτίσιμο μιας κοινωνίας που θα εξασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων που πραγματοποιούνται στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα .

· Οι λειτουργίες του Δήμου εξυπηρετούνται στο Δημαρχείο του Άδελε. Αιτήσεις για πιστοποιητικά στο ΚΕΠ.

· Η Ανοιχτή Συνέλευση της κατάληψης καλεί τους πολίτες του Ρεθύμνου να συνδράμουν στη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για τους αστέγους και απόρους της πόλεις μας. Το υλικό θα μαζεύεται στο χώρο του Δημαρχείου.

· Τέλος, από το χώρο «ΝΑΚΛΙ» μεταφέρθηκε στο χώρο του Δημαρχείου, η πρωτοβουλία του αβάθμιου συντονιστικού σωματίων και πολιτών Ενάντια στα χαράτσια.

· Κάθε βράδυ στις 8oo μμ γίνεται ανοιχτή συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: