Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2006

12 Δεκεμβρίου 2006: Τραμπουκισμοί της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΔΑΡΑΣ) ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση όλων των Σχολών στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου,όπου αποφασίστηκε κατάληψη της Πανεπιστημιούπολης μέχρι την Πέμπτη 14/12,όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση.
Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ,οι οποίες απείχαν συνειδητά από τη συνέλευση -που είχε ως βασικό θέμα την επικείμενη αναθεώρηση του α.16 που προωθούν στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- κατήγγειλαν τη συνέλευση ως παράνομη.
Μέλη της ΠΑΣΠ επιτέθηκαν ενάντια στους φοιτητές που παραβρέθηκαν στη συνέλευση, αρχικά με ύβρεις, ενώ ακολούθησαν τραμπουκισμοί με θύματα συμφοιτητές μας. Το ΔΙΚΤΥΟ Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων Ρεθύμνου καταγγέλει απερίφραστα τέτοιες πρακτικές, οι οποίες μαρτυρούν τη σύγχυση της ΠΑΣΠ πανελλαδικά: Από τη μία δηλώνει την αντίθεση της στην αναθεώρηση του Άρθρου 16, αλλά ουσιαστικά συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ.
Το φοιτητικό κίνημα δεν φοβάται κανένα ''ντάη'', δίνει τις απαντήσεις του στα αμφιθέατρα και τους δρόμους, συσπειρώνοντας φοιτητές και φοιτήτριες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θέλουν να μας επιβάλλουν η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Οι τραμπουκισμοί και οι προπηλακισμοί ανήκουν σε άλλες εποχές, τις οποίες ο λαός έχει κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.Οι θιασώτες αυτών των πρακτικών είναι καιρός να απομονωθούν από τους φοιτητές και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: