Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2008

ΕΣΤΙΕΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός παιδείας αποδεικνύουν το δίκιο των φοιτητών του «Τιμίου Σταυρού»
Σε πλήρη αυτοδιάψευση οδηγήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος στη Βουλή, σχετικά με την υπόθεση της εστίας του «Τιμίου Σταυρού». Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε μετά από αίτημα του βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Τάσου Κουράκη προκύπτει ότι:
1) οι υπεύθυνες υπηρεσίες του πανεπιστημίου ζήτησαν από τους φοιτητές του «Τιμίου Σταυρού» να καταθέσουν αιτήσεις στέγασης σε άλλες εστίες τρεις μήνες μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (!) και αφού όλες οι διαθέσιμες κλίνες είχαν ήδη διατεθεί.
2) εκ των υστέρων (και χωρίς να μπορούν να αποδείξουν με επίσημα έγγραφα την αλήθεια των ισχυρισμών τους) οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου ισχυρίζονται ότι έκαναν δεκτές ακόμη και εκπρόθεσμες αιτήσεις, παραδέχονται όμως ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωσή των φοιτητών έστω και γι’ αυτήν την προσχηματική διαδικασία. Δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να κολλήσουν μια σχετική ανακοίνωση έξω από το γραφείο φοιτητικής μέριμνας του πανεπιστημίου. (Φοιτητική μέριμνα όνομα και πράγμα, δηλαδή!)
3) το υπουργείο αδυνατεί να προσκομίσει οποιοδήποτε έγγραφο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς του ότι το ΕΙΝ προγραμμάτιζε το κλείσιμο της εστίας «Τίμιος Σταυρός» μόλις ξεκίναγε τη λειτουργία της η «Νέα Εστία» και ανεξάρτητα από τα στατικά προβλήματα του κτιρίου που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Επομένως όταν αποφασίστηκε η ανέγερση της Νέας Εστίας, προβλεπόταν ότι οι κλίνες της θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες και το Ρέθυμνο θα αποκτούσε συνολικά. Με το κλείσιμο του «Τίμιου Σταυρού» το Ρέθυμνο μένει με 62 κλίνες λιγότερες (μείωση περίπου 20% σε σχέση με τον προγραμματισμό)


Και η "μεριμνα"¨συνεχιζεται...Οι φοιτητες που με οπλο την καταληψη,εχουν καταφερει να διατηρησουν τη στεγη τους,αυτη τη στιγμη βρισκονται χωρις θερμανση και εντος λιγων ημερων κινδυνευουν να μεινουν και χωρις ρευμα,αφου το Ε.Ι.Ν. δεν εχει πληρωσει το λογαριασμο! Κι ομως...η παρωδια δε σταματαει ουτε εδω.Οι νεες προθεσεις,οπως διατυπωνονται απο εγκυρες πηγες,ειναι οτι εντος της εβδομαδας,το ζητημα θα περασει στα χερια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ως την πλεον αρμοδια πια σ'αυτη τη χωρα για τα θεματα παιδειας!Τους πληροφορουμε ομως οτι θα μας βρουν απεναντι τους,οι εστιες εχουν ασυλο και αυτο δεν μπορει και δεν προκειται να αφησουμε να παραβιαστει.Ειμαστε στο πλευρο των φοιτητων του "Τιμιου Σταυρου",αγωνιζομαστε για δωρεαν σιτιση,στεγαση,μεταφορα και εν γενει για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.Οι υπονομευτες της δημοσιας και δωρεαν παιδειας,εχουν περασει την κοκκινη γραμμη! ΩΣ ΕΔΩ!

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: