Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

ΟΧΙ στην υποχρεωτική στράτευση στα 18

Ως Νεολαία Συνασπισμού διαφωνούμε πλήρως με τα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ για κατάργηση όλων των αναβολών και για υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 τους χρόνια.

Οι προτάσεις αυτές αποτελούν τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των νέων , ενώ έρχονται σε μια στιγμή που οι αγώνες τους έχουν δυσκολέψει την κυβέρνηση στην εφαρμογή των αντιδραστικής της πολιτικής, η οποία και ψάχνει τον τρόπο αντιμετώπισης και χειραγώγησής τους. Με την υποχρεωτική είσοδο των νέων στο στρατό μετά το σχολείο, η κυβέρνηση έχει ως σκοπό να εγχαράξει στους νέους τις «αξίες» της πειθαρχίας και της υπακοής και να δημιουργήσει έτσι πειθαρχημένους πολίτες που θα συναινούν στις αντιδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της εκάστοτε εξουσίας.

Το κεντρικό επιχείρημα της ΝΔ για υποχρεωτική στράτευση στα 18 είναι ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα διακόπτεται η ακαδημαϊκή ή η επαγγελματική καριέρα των νέων. Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται να μιλήσουν για παιδεία και εργασία, τη στιγμή που η ανεργία των νέων καλπάζει, τη στιγμή που η ανασφάλιστη εργασία και η μερική απασχόληση αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, τη στιγμή που η δημόσια παιδεία υποχρηματοδοτείται και διαρκώς απαξιώνεται.

Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε νέου να επιλέξει ο ίδιος τον χρόνο σπουδών του και τον χρόνο στράτευσής του, ενώ συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες , για καθιέρωση ισόχρονης με τη στρατιωτική, εναλλακτικής κοινωνικής θητείας, καθώς και για εκδημοκρατισμό του στρατού.

Το Γραφείο Τύπου
29/04/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: