Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Δευτέρα, Απριλίου 21, 2008

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για το αποτέλεσμα των Φοιτητικών Εκλογών


Αυτές οι εκλογές είχαν νικητή

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ

Στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές η παρουσία και τα αποτελέσματα της Αριστερής Ενότητας μόνο αισιοδοξία μπορούν να προκαλέσουν. Ο πόλος της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς πολλαπλασίασε τις δυνάμεις του αποδεικνύοντας ότι ήρθε για να μείνει, να δυναμώσει και να ανατρέψει το πολιτικό τοπίο και μέσα στα Πανεπιστήμια. Η άνοδος της τάξης των 2000 ψήφων (2%) αναδεικνύουν την Αριστερή Ενότητα σε αποφασιστικό παράγοντα καθορισμού των εξελίξεων μέσα στους συλλόγους.

Η θέση της Αριστερής Ενότητας ότι οι φοιτητικές εκλογές έπρεπε να μετατραπούν σε δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής δικαιώθηκε. Η κυβερνητική παράταξη, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πτώση των ποσοστών της συγκεντρώνοντας το 35% των ψήφων και μάλιστα με πρωτοφανή αδυναμία να δώσει το οποιοδήποτε πολιτικό περιεχόμενο στα ποσοστά της. Η ίδια η πραγματικότητα και όχι οι επιμέρους ερμηνείες αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός της πως εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών είναι τουλάχιστον θλιβερός, αν όχι αστείος.

Αντίστοιχα σε αυτές τις εκλογές φάνηκε και η πλήρης στρατηγική αμηχανία της ΠΑΣΠ που παρά τη φθορά της κυβέρνησης δεν κατάφερε να αυξήσει ούτε στο ελάχιστο τα ποσοστά της.

Λυπηρή παραφωνία στο αισιόδοξο μετεκλογικό κλίμα αποτελεί η στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που για άλλη μια φορά αντί να αντιπαρατεθεί με το δικομματισμό επιλέγει τη μετωπική σύγκρουση με τη ριζοσπαστική αριστερά. Η νεολαία Συνασπισμού δε θα συνεχίσει αυτή τη σκιαμαχία.

Επιλέγουμε για αντίπαλο τις δυνάμεις του δικομματισμού και όχι το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Μέσα στο συρφετό των πελατειακών δικτύων, της διαφθοράς του τραμπουκισμού και της αλητείας στα οποία πρωταγωνιστούν ΔΑΠ, ΠΑΣΠ η ενίσχυση της Αριστεράς και ειδικά της ΑΡΕΝ σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου αγώνων που στο τέλος τους είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει την κατακρήμνιση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ από την πρώτη θέση.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: