Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Δευτέρα, Απριλίου 21, 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ ME ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 41 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ


«Το κύριο μήνυμα της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου, είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής. Η θεσμική θωράκιση της απέναντι σε φαινόμενα εκφυλισμού, η απόκρουση κάθε προσπάθειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η συνεχής διεύρυνσή της με θεσμούς συμμετοχής των πολιτών είναι στοιχειά άμεσα συνδεδεμένα με τον αγώνα αυτό.

Για μας η έννοια του σοσιαλισμού είναι άρρηκτα δεμένη με αυτήν την δημοκρατίας γι’ αυτό και ο αγώνας για τον σοσιαλισμό και τη δημοκρατία είναι κοινός.

Ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι νοηματοδοτούν με τους σημερινούς τους αγώνες τις διαχρονικές αξίες της αντίστασης και της αγωνιστικής συμμετοχής, απέναντι στα συντηρητικά στερεότυπα, τη μιντιοκρατία, τους πολέμους και τα προτάγματα της αγοράς.

Τιμούμε, τα μέλη και στελέχη της Αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και όλους τους αγωνιστές της δημοκρατίας, ιδιαίτερα εκείνους που θυσιάστηκαν και μάτωσαν υπερασπιζόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, τις συνέπειες της οποίας πληρώνει ακόμη η Κύπρος».

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: