Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Παρασκευή, Ιουνίου 06, 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού και Ν.Ε.ΣΥΝ Ρεθύμνου για τη δολοφονία του Μ.Χορευτάκη

Κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο κατά της ανομίας και της βαρβαρότητας

Τα αισθήματα της οδύνης , της οργής και της αγανάκτησης κυριαρχούν αυτές τις μέρες στο Ρέθυμνο. Η καταδίκη μιας ακόμα απρόκλητης , παράλογης και αποτρόπαιης δολοφονίας ενός φοιτητή του Πανεπιστημίου μας , είναι καθολική. Η διάθεση των φοιτητών, των νέων ανθρώπων , των γονιών αλλά και όλων των πολιτών , να εκφράσουν με όσο γίνεται πιο δυναμικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους γι’αυτό το έγκλημα , είναι έκδηλη.
Αυτό όμως που μας απασχολεί όλους είναι πως θα εκλείψει οριστικά το καθεστώς αντικοινωνικής συμπεριφοράς, γενικευμένης ανομίας, παραβατικότητας , έλλειψης σεβασμού της ζωής και της αξιοπρέπειας των άλλων, που διαιωνίζεται στο Ρέθυμνο.
Γιατί είναι προφανές ότι το βάρβαρο αυτό έγκλημα ούτε μεμονωμένο ούτε ατυχές είναι , αλλά αποτελεί ακραία εκδήλωση αυτού του τοπικού κλίματος ασυδοσίας και αυθαιρεσίας ,συχνά με πολιτική προστασία και ανοχή, που συντηρεί και αναπαράγει την οπλοχρησία, την εμπορία ναρκωτικών, τη βιαιοπραγία, την επιθετική οδηγική συμπεριφορά, την ανεξέλεγκτη λειτουργία των νυκτερινών κέντρων, την ελαστική αντιμετώπιση ανθρώπων καταδικασμένων για εγκληματικές πράξεις και την ατιμωρησία αρκετών για παραβατικές συμπεριφορές.
Η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης είναι μία και ίσως όχι η πιο σημαντική συνιστώσα αυτού του προβλήματος.
H προβληματική λειτουργία του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, οι παρεμβάσεις μέσω των παραδικαστικών κυκλωμάτων και η αναποτελεσματικότητα του Σωφρονιστικού Συστήματος , είναι μια άλλη συνιστώσα .
Η έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου και αποτελεσματικού ελέγχου της λειτουργίας των μαγαζιών της νύχτας , είναι επίσης μια άλλη παράμετρος.
Η σημαντικότερη όμως πτυχή είναι η πολιτική και κοινωνική ανοχή , ο εφησυχασμός και η απάθεια της κοινωνίας και των τοπικών εκπροσώπων της απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα κοινωνικής αναλγησίας και βαρβαρότητας.
Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , πέρα από τη συλλογική ενεργοποίηση μας για την απομόνωση κάθε αντικοινωνικής συμπεριφοράς , κάθε πράξης που θέτει σε κίνδυνο τη ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών , κάθε μηχανισμού ή προσώπου που ανέχεται ή συγκαλύπτει τη βία και το θρασύδειλο «τσαμπουκά» , την οπλοφορία και οπλοχρησία, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη σωματεμπορία, την κατάλυση κάθε έννοιας νομιμότητας και κοινωνικής ευθύνης.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της αθλιότητας που υπονομεύει το παρόν και «ναρκοθετεί» το μέλλον του Ρεθύμνου και των ανθρώπων του.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: