Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

Χιλιάδες κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ




Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα από όσες έχει πραγματοποιήσει η ανανεωτική - ριζοσπαστική αριστερά στην Αθήνα, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως "αληθινή δημοσκόπηση", ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε να ψηφισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και να αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη, τονίζοντας ότι "το τοπίο αλλάζει και από τη Δευτέρα ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες διεργασίες για την κοινή δράση και την ενότητα αριστεράς και οικολογίας, για νέους ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες, προκειμένου να αποτραπούν οι επιθέσεις που σχεδιάζονται σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας".

Ο Αλ. Τσίπρας, αιφνιδιάζοντας θετικά, στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα κοινής δράσης προς το ΚΚΕ, τους Οικολόγους Πράσινους και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που δεν βολεύεται με τις δεξιόστροφες πολιτικές της ηγεσίας του, προκειμένου να συγκροτηθεί τρίτος πόλος στα αριστερά του πολιτικού μας συστήματος. "Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι αν το διαλυμένο δικομματικό σκηνικό θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια του ή θα διαμορφωθούν νέοι κοινωνικοί - πολιτικοί συσχετισμοί, ένα νέο σκηνικό".

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κάλεσε σε συστράτευση όσους κατά καιρούς ήσαν κοντά ή μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Θεωνάς.



  • Διαβάστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εδώ
  • Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: