Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Σάββατο, Ιουνίου 13, 2009

ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: "Ως πότε πια θα ανεχόμαστε την ΟΕΡ;"


H φασιστική οργάνωση της ΟΕΡ χτύπησε ξανά. Συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Ιούνη στις 10 περίπου το βράδυ, μια ομάδα θρασύδειλων τραμπούκων – περί τα 25 άτομα - επιτέθηκε εντελώς απροκάλυπτα σε ένα νεαρό Σύριο μετανάστη στην πλατεία της παλιάς πόλης μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών μας ενώ την ίδια στιγμή οι «αρχηγοί» της συμμορίας βρίσκονταν στην πλατεία 4 Μαρτύρων συντονίζοντας το χτύπημα.

Πρόκειται στην ουσία για την κλιμάκωση μιας προσπάθειας εκφοβισμού που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες. Το γεγονός ότι σε αυτήν τελευταία τους επίθεση επέλεξαν να χτυπήσουν μια μέρα πριν από τις ευρωεκλογές, στο κέντρο της πόλης δείχνει ακριβώς τον πραγματικό τους στόχο: να δηλώσουν με τον πιο «θεαματικό» και προφανή τρόπο ότι είναι εδώ για να χρωματίσουν το εκλογικό κλίμα στην πόλη επιβάλλοντας τη βούλησή τους κόντρα σε κάθε δημοκρατικό αίσθημα. Επιβεβαιώνουν έτσι για μια ακόμη φορά το ρόλο που έχουν κληθεί να παίξουν, μέσα σε συνθήκες όξυνσης της οικονομικής κρίσης, να εκφοβίσουν δηλαδή και να τρομοκρατήσουν ολόκληρη την κοινωνία με δολοφονικές επιθέσεις.

Δείχνει ακόμα το πόσο πολύ έχουν αποθρασυνθεί από την απουσία παρέμβασης των αστυνομικών αρχών. Φωτογραφίζουν πολίτες, δημοσιογράφους και πολιτικούς χώρους σκορπίζοντας απειλές προς κάθε κατεύθυνση, ενώ εντείνουν την παρακρατική τους δράση. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και στις περιπτώσεις όπου έχουν υπάρξει επώνυμες καταγγελίες η αστυνομία ποτέ δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη κάποιου υπόπτου.

Η φιλόξενη πόλη μας έχει μάθει να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους (φοιτητές, μετανάστες, τουρίστες) και να ανθίζει από τη διαφορετικότητα τους, να ανθίζει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά. Σε περίοδο όμως οικονομικής κρίσης η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός απλώνονται επικίνδυνα. Απλώνονται τη νύχτα, με όχημα την ΟΕΡ, στα σκοτεινά στενά, εκεί που μπορεί να βρει κάποιον μόνο και να του επιτεθεί δολοφονικά. Αναρωτιούνται άραγε εκείνοι που γράφουν στους τοίχους «Έξω οι ξένοι» που θα βρισκόταν το Ρέθυμνο χωρίς τους ξένους του, χωρίς τους φοιτητές, τους μετανάστες και τους τουρίστες; Η λύση στην οικονομική κρίση και στα κοινωνικά προβλήματα δεν μπορεί να είναι το μίσος της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Δεν φταίνε οι μετανάστες για το πάγωμα των μισθών, για τις απολύσεις, για την εξάπλωση της μερικής απασχόλησης, για την πτώση της κίνησης στην αγορά. Φταίει η κυβερνητική πολιτική και οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές επιλογές της.

Η εικόνα των τελευταίων μηνών δεν αρμόζει στη δημοκρατική παράδοση του τόπου μας. Αρκετά έχει δυσφημιστεί η πόλη μας! Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου καλεί την τοπική κοινωνία σε επαγρύπνηση. Οφείλουμε να απομονώσουμε έμπρακτα τα όποια ακροδεξιά στοιχεία. Οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στα πραγματικά θύματα αυτού του κόσμου, που παράγει πολέμους και φτώχεια- τους μετανάστες.

Παράλληλα απευθύνεται στις δημοτικές αρχές και προτείνει τη λήψη πρωτοβουλιών, όπως:
• Διοργάνωση ετήσιου αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού φεστιβάλ. Ένας θεσμός που λείπει τα τελευταία χρόνια από την πόλη μας.
• Σε συνεργασία με φορείς, παρεμβάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης από το Σεπτέμβριο.
• Παραχώρηση στέγης στις κοινότητες των μεταναστών, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να εκφράσουν το δικό τους Λόγο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε πάντα πιστοί στις αρχές της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών και θα αγωνιστούμε κόντρα στις λογικές του μίσους και της ξενοφοβίας για μια ανοιχτή κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: