Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

Για την αυθαίρετη προσαγωγή 30 μαθητών στο ΑΤ Παπάγου

Ο Δήμος Παπάγου, από σύστασής του διοικούμενος από τις δυνάμεις του κοινωνικού συντηρητισμού, είναι ένα προάστιο της Αθήνας που διαθέτει ακόμα, σε πείσμα των τοπικών παραγόντων, αρκετούς ελεύθερους χώρους, στους οποίους συχνάζει η νεολαία της περιοχής.

Η πρόσφατη προσαγωγή 30 μαθητών από την πλατεία «Ομπρέλας» στο Α.Τ. Παπάγου, χωρίς να έχει προηγηθεί αξιόποινη πράξη και παρά την επίδειξη της ταυτότητάς τους στους αστυνομικούς, καθώς και η εναγώνια αναζήτηση από την αστυνομία «υπόπτων» μεταναστών ανάμεσά τους, δείχνει ότι το να αξιοποιούν οι νέοι (και όχι τα τραπεζοκαθίσματα) τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους του λεκανοπεδίου, συνιστά εν δυνάμει αξιόποινη πράξη, ενώ με την ίδια «λογική», οι ελεύθεροι χώροι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φυτώριο παραβατικότητας και οι μετανάστες ως εγκληματίες.

Η ΕΛ.ΑΣ.αντιμετώπισε την κατάσταση με «επαγγελματισμό» και προσήγαγε τους μαθητές στο αστυνομικό τμήμα, ενώ, μετά το φιάσκο της προσαγωγής, ο διοικητής του τμήματος παρέδωσε στους γονείς των μαθητών ένα σύντομο μάθημα παιδαγωγικής και υποσχέθηκε ότι το περιστατικό θα επαναληφθεί. Κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη πάλι, όλα έγιναν κατά το Σύνταγμα και τους νόμους.

Κρούσματα αυθαιρεσίας όπως αυτό στου Παπάγου, ή ωμής βίας σε βάρος «ξένων», όπως πρόσφατα στην Ακρόπολη, συνιστούν μια πραγματικότητα που δεν αντιμετωπίζεται με υπερφίαλες υπουργικές δηλώσεις και μιντιακή λογική. Θα προτείναμε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να φροντίσει κάπως πιο σοβαρά για την" δημοκρατική αναμόρφωση του σώματος του οποίου προϊσταται". Στις πρώτες 100 μέρες του στο Υπουργείο, έχει φανεί κατ'επανάληψη ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτελεί ένα κακόγουστο ανέκδοτο.

1 σχόλιο:

ΑΔΕΡΦΙΑ είπε...

Καλο Σ/Κ παιδια!