Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

Όχι στη σκευωρία!Να απελευθερωθεί άμεσα ο Μάριος Ζ.

Η μεγάλη διαδήλωση της 11ης Μαρτίου ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης σημαδεύτηκε από την προκλητική στάση των ΜΑΤ που κατήγγειλαν σωματεία και πολιτικές οργανώσεις. Σε μια από τις πολλές εκδοχές κακώς ενοούμενης Προστασίας του Πολίτη, άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν τον 27χρονο Μάριο Ζ. με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού από βόμβα μολότοφ και της παράβασης του νόμου περί κουκούλας. Οι μάρτυρες υπεράσπισης του συλληφθέντα και το οπτικοακουστικό υλικό που επιβεβαιώνει την πέραν πάσης αμφιβολίας αθωότητά του, αγνοήθηκαν εντελώς.

Σα να μην έφτανε αυτό, άνδρες των ΜΑΤ, προφανώς σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους, ξυλοκόπησαν συγγενείς και φίλους του Μάριου Ζ. που είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον άδικα διωκόμενο νέο. Μέσα σε αυτό το κλίμα, δημιουργεί απορία η ανακοίνωση του Υπουργού Προστασία του Πολίτη, με την οποία ο κ. Χρυσοχοϊδης καταφέρεται προς όσους δημιουργούν κλίμα κατά της Αστυνομίας (!).



Η Νεολαία Συνασπισμού απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζ.:- γιατί η σύλληψή και η κράτησή του είναι εκδικητικές για τη συμμετοχή του στην διαδήλωση της 11ης Μαρτίου και «παιδαγωγικές» προς όσους αμφισβητούν τον μονόδρομο των αντικοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης


- γιατί δεν βασίζονται σε κανένα απολύτως στοιχείο, πλην της «επαγγελματικής ευσυνειδησίας» των ΜΑΤ, που τον συνέλαβαν απλώς και μόνο για να παρουσιάσουν «έργο»: την αθωότητα του Μάριου την αποδεικνύει περίτρανα το οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισαν μάρτυρες και που ανεξήγητα αγνοήθηκε στην προδικασία.



- γιατί η ανυπαρξία επιβαρυντικών στοιχείων για τον Μάριο Ζ. επιχειρείται να ισοσκελιστεί διά της ανάσυρσης του καταδικασμένου στα λόγια –και από την ίδια τη νυν κυβέρνηση- «κουκουλονόμου» του Ν. Δένδια, που πρέπει επιτέλους να καταργηθεί.

Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: