Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2010

Ανακοίνωση Οργάνωσης Χανίων

Την Τρίτη 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο της υποστήριξης της Γενικής Απεργίας απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην δημοτική αγορά των Χανίων, μοιράζοντας υλικό και προτρέποντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν. Απέναντι τους - και εδώ η λέξη βρίσκει το πραγματικό της νόημα- βρίσκονταν 15 μέλη της φασιστικής ομάδας-ομπρέλας της ΟΕΧ (Οργάνωση Εθνικιστών Χανίων) που διένειμαν το ακροδεξιό τους δηλητήριο ενάντια στους μετανάστες, κάνοντας τον "αγώνα" τους για τη μη απόδοση ιθαγένειας σε ανθρώπους που εδώ και χρόνια ζούνε στη χώρα μας, απειλούμενοι με συνεχή διωγμό.

Η θέα όμως των μελών του ΣΥΡΙΖΑ τους ανάγκασε να διακόψουν την "παρέμβαση" τους, -τους είναι δύσκολο άλλωστε να υπάρχουν μέσα στη κοινωνία - και να προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να λειτουργήσουν σαν συμμορία, όπως τοσες φόρες το τελευταίο διάστημα, είτε χαρακώνοντας νέους ανθρώπους με σβάστικες, είτε κυνηγώντας μετανάστες, είτε απειλώντας κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, οπωςς το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει όμως το γεγονός ότι οι φασιστικές τους πρακτικές, περνάνε μόνο στα σκοτεινά στενά υπό την κάλυψη κουκούλας και όχι μπροστά στα μάτια του Χανιώτικου λάου, σε κεντρικό σημείο της πολης μας.

Γιατί αυτό που ακολούθησε είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της μαζικής εναντίωσης της κοινωνίας των Χανίων στην ύπαρξη και δραστηριοποίηση ακροδεξιών-νεοναζιστικών συμμοριών ειτε στην πόλη μας, είτε οπουδήποτε αλλού. Έτσι, πριν τα μέλη της Ο.Ε.χ προχωρήσουν σε τραμπούκικες επιθέσεις, ο κόσμος έδειξε την αλληλεγγύη του και απομόνωσε τους ακροδεξιούς. Οι νέο-ναζιστές ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και σιδερογροθιές - οι παλιές συνήθειες δεν πεθαίνουν πότε . . - ενώ παράλληλα η αστυνομία είτε περιφέρονταν στα γύρω στενά, είτε παρακολουθούσε αμέτοχη την ένταση μεταξύ των μαχαιροβγαλτών και των πολιτών των Χανίων, σαν κάτι/κάποιους να ήθελε να προστατέψει, καθότι οι κοινές πορείες τους την 17η Νοεμβρίου έχουν αφήσει δεσμά. .

Όλα τα αποστήματα όμως κάποια στιγμή σπάνε και η χθεσινή κινητοποίηση βαδίζει σε αυτό το δρόμο. Μέτα από πολύωρη αναμονή και ενώ ήταν "ταμπουρωμένοι" μέσα σε ένα μπαρ, οι μηνύσεις διαδηλωτών και η επιμονή των συγκεντρωμένων πολιτών οδήγησε σε συλλήψεις 7 εθνικιστών-τραμπούκων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας μόνιμος υπαξιωματικός του ναυτικού και . . φυσικά ο πρώην γραμματέας της νεολαίας του ΛΑΟΣ Χανίων (ΝΕ.Ο.Σ) , δείχνοντας έμπρακτα ότι οι εθνικιστές κάνουν στην άκρη κομματικές διάφορες, μπροστά στην κοινή αποστολή τους, που ειναι να αποτελουν την πιο μαυρη εκδοχη του συστηματος που "πολεμουν" .

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι φασιστικές ιδέες και η διάδοσή τους ειδικά στη νεολαία, ειδικά στη ημερινή περίοδο κρίσης, είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα, που απαιτεί τη μαζική συμμετοχή όλων σε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και στους αγώνες των εργαζομένων. Όλοι τη Δευτέρα 15 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία βενιζέλου στη Χαλέπα. Αντιφασιστική πορεία.Όλοι στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο..

Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: