Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Της 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ



Για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ σήμερα έδειξε τον φανερό του στόχο. Κάθε τι που κινείται να συκοφαντείται, κάθε τι που αντιδρά να καταστέλλεται.

Σωματεία, φορείς της πόλης του Ρεθύμνου, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της αριστεράς, μετά από κάλεσμα σε συλλαλητήριο ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ και Ευρώπης στη Λιβύη, οργάνωσαν παρέμβαση στην παρέλαση της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν και προσπάθησαν να σηκώσουν πανό ενάντια στο πόλεμο στη Λιβύη και το ΝΑΤΟ. Χωρίς καμία πρόκληση οι αστυνομικοί της ΕΙΔ.ΑΣ.Υ.Δ.Ε έκαναν κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές σπρώχνοντας και κλωτσώντας με ιδιαίτερο ζήλο και μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού, ενώπιων μάλιστα της εξέδρας των επισήμων και του υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ Μ. Όθωνα.

Κατά τη διάρκεια της σύρραξης, αστυνομικός με πολιτικά πέρασε χειροπέδες σε έναν από τους διαδηλωτές και άλλοι τραυματίστηκαν. Στη συνέχεια επίθεση από την αστυνομία δέχτηκε καθηγητής και κατα τη διάρκεια της προσαγωγής του η αστυνομία επιτέθηκε ξανά χτυπώντας όποιον βρισκόταν μπροστά τους κλείνοντας μάλιστα τον δρόμο απαγορεύοντας στους συγκεντρωμένους να κατευθυνθούν προς το αστυνομικό τμήμα. Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της κράτησης του κατασχέθηκε η φωτογραφική μηχανή και διαγράφηκαν οι φωτογραφίες της επίθεσης της αστυνομίας!

Φαίνεται πως όταν ο κ. Πεταλωτής ανακοίνωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει επεισόδια στις παρελάσεις προετοίμαζε απλά το έδαφος . Αν για το ΠΑΣΟΚ η διαμαρτυρία είναι αδίκημα τότε δεσμευόμαστε πως θα είμαστε παράνομοι. Αν η κυβέρνηση θεωρεί πως η καταστολή και οι προβοκάτσιες θα κάμψουν την κοινωνία που βγαίνει στο δρόμο, εμείς κάνουμε σαφές πως δεν τρομοκρατούμαστε, αντίθετα εξοργιζόμαστε. Στον πόλεμο που έχει κηρύξει αυτή η κυβέρνηση δεν θα μείνουμε αμέτοχοι.

Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία του Ρεθύμνου να καταδικάσει αυτό το γεγονός, να μην τρομοκρατηθεί και να πορευτεί στο δρόμο του αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, το μνημόνιο και όλους αυτούς που διαλύουν τα δικαιώματα μας, που υποθηκεύουν το μέλλον μας.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Tην 25η Μαρτίου βρήκατε για να εκφράσετε την αντίθεσή σας στον "πόλεμο" εναντίον της Λιβύης? Έπρεπε δηλαδή κολλημένα μικρονοϊκά φασιστοειδή (που θεωρείτε πως 10-20 εσείς έχετε το δικαίωμα να διακόπτετε εκδήλωση που παρακολουθούν με ευλάβεια χιλιάδες κόσμου) να αφήσουν αυτόν τον παρανοϊκό δικτάτορα να μπει με τα άρματα μάχης στη Βεγγάζη ή μήπως είχατε εσείς κάποιο καλύτερο σχέδιο για τη σωτηρία αυτών των ανθρώπων?
Και να ξέρετε πως εγώ ήμουν αυτός που γιούχαρε τους 10-15 τραμπούκους που ήρθαν να προσβάλλουν τη μνήμη των προγόνων μας και εμάς όλους που θέλαμε να την τιμήσουμε και θα το ξανακάνω και χίλιοι να έρθετε την επόμενη φορά.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ.