Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Σάββατο, Μαΐου 07, 2011

Ανακοίνωση Νεολάιας Συνασπισμού για τις φασιστικές προκλήσεις στα Χανιά



Καταγγέλλουμε στη χανιώτικη κοινωνία την προκλητική παρουσία των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για φασίστες που συνδέονται με επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μεταναστών και ντόπιων. Ένα χρόνο μετά τις θρασύδειλες δολοφονικές επιθέσεις στην πόλη μας (εμπρησμός σε συναγωγή, στέκι μεταναστών, σπίτι συναγωνιστή, επιθέσεις σε ντόπιους και μετανάστες, χάραγμα του αγκυλωτού σταυρού στην καθηγήτρια ) και την καταδίκη τους, έμφανίστηκαν ξανά δημόσια, οργανώνοντας αντισυγκέντρωση ενάντια σε συγκέντρωση μεταναστών-πρώην απεργών πείνας.

Αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος επιδιώκουν να στρέψουν την οργή της κοινωνίαςενάντια στυς μετανάστες, το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι των εργαζομένων, κι όχι στους ενάντια στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στην κυβέρνηση που είναι αυτή που δημιουργεί την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.

Η χανιώτικη κοινωνία, αν θέλει να είναι δίκαιη κι αν δε θέλει να γίνει Αγιος Παντελεήμονας, οφείλει να επισημάνει σ' αυτά τα θρασύδειλα υποκείμενα πως οι κανόνες της ζούγκλας δεν ταιριάζουν στον τόπο μας. Οφείλει να απομονώσει αυτά τα ακραία στοιχεία που κάνουν τους νταήδες στα γυμναστήρια και στους αδύμανους, όταν μαζεύονται πολλοί, με λοστούς και σιδηρογροθιές.

Κι επειδή είναι αλήθεια πως το σύστημα τους χρησιμοποιεί, όπως αλήθεια είναι ότι έχουν διασυνδέσεις με σώματα ασφαλείας, οφείλουμε να αναφερθούμε στη στάση των Ματ στη συγκέντρωση της 5ης Μάη. Καταγγέλλουμε ότι τα ΜΑΤ απρόκλητα επιχείρησαν με χημικά να διαλύσουν τη συγκέντρωση, έτσι ώστε οι φασίστες να τολμήσουν να κάνουν πορεία στη πόλη των Χανίων.

Θα ανεχτούμε να χτυπάνε οι τραμπούκοι κόσμο στο δρόμο και να λέμε: “άλλο ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού χθες;;”

Να τους σταματήσουμε.

Να οργανωθούμε, να αντισταθούμε στο σύστημα που χρησιμοποιεί τους τραμπούκους για να μας τρομοκρατήσει.

NEOΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: