Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε στις 6/7 συζητήθηκαν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως η κυβερνητική επιχείρηση καταστολής της γενικευμένης κοινωνικής αγανάκτησης και ενοχοποίησης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά κυβερνητικών βουλευτών που εξελίσσονται σ όλη τη χώρα.

Όσοι υποκριτικά μιλούν για «προπηλακισμούς που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα» , αποσιωπούν την ουσία : το γεγονός δηλαδή ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , εξόφθαλμα πλέον και χωρίς προσχήματα, υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών, του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας και της Ευρώπης. Είναι μια κυβέρνηση με «σύμβαση έργου» την απαρέγκλιτη εφαρμογή των καταστροφικών για την εργασία, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή όρων του Μνημονίου και των αγορών . Είναι μια κυβέρνηση που κατεδαφίζει τα εργασιακά , κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και είναι πρόθυμη να ξεπουλήσει μισοτιμής όλη τη δημόσια περιουσία.

Γι’ αυτό και δεν έχει πια την παραμικρή κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση. Αυτό ακριβώς συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή , αυτό απαξιώνει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.

Γι’ αυτό και ο κόσμος αγανακτεί , αποδοκιμάζει και εξεγείρεται εναντίον της κυβέρνησης . Οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι υπουργοί δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν όχι γιατί τους καταδιώκει ο «πανταχού παρών» ΣΥΡΙΖΑ , αλλά γιατί τους κυνηγά η κοινωνική κατακραυγή . Ανακηρύσσονται πολιτικά «ανεπιθύμητοι» γιατί υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του κάθε κυβερνητικού στελέχους στην έγκριση και υλοποίηση αυτής της βαρβαρότητας που οικοδομείται συστηματικά εδώ και 1,5 χρόνο στη χώρα. Και θα ήταν αφέλεια να περιμένει κανένας ότι απέναντι σε μία τόσο καταστροφική, άδικη και κοινωνικά ανάλγητη πολιτική , η κοινωνία θα σιωπούσε κάτω από τον εκβιασμό της χρεοκοπίας . Όπως είναι αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι δεν θα αναπτυσσόταν ένα κύμα πολιτικής και ηθικής καταδίκης των υπερασπιστών του Μνημονίου.

Αυτό που πραγματικά φοβάται η κυβέρνηση δεν είναι οι σποραδικές και μειοψηφικές εκρήξεις οργής εναντίον προσώπων .

Αυτό που την τρομοκρατεί είναι ή έκρηξη οργανωμένων και μαζικών αγώνων για την ανατροπή του Μνημονίου, της ίδιας της κυβέρνησης αλλά και συνολικά του χρεοκοπημένου δικομματικού πολιτικού συστήματος.
Χάνοντας οριστικά τη συναίνεση της κοινωνίας , η κυβέρνηση ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ιδεολογικής τρομοκρατίας , κρατικού αυταρχισμού και βάρβαρης καταστολής κάθε συλλογικής αντίστασης , κάθε έκφρασης της συσσωρευμένης οργής των πολιτών .

Αυτό ακριβώς έγινε στο Σύνταγμα στις 28 και 29 Ιουνίου όπου η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας με πρωτοφανή μέτρα καταστολής υλοποίησαν σχέδιο «εκκαθάρισης» της πλατείας από την , επικίνδυνη για τη «μνημονιακή σταθερότητα» , συνύπαρξη «αγανακτισμένων» και απεργών . Γι’ αυτό και προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.ΌΘωνα σε πρόσφατη συνέντευξη του στην οποία μιλά για «κάποιους που ψέκασαν τον κόσμο με ανακρίβειες» , τη στιγμή που τα ΜΑΤ «ψέκαζαν» αδιάκριτα με τόνους ανθυγιεινών χημικών και έδερναν ανηλεώς ανυπεράσπιστους πολίτες , ανάμεσα τους και τον συντοπίτη μας Σήφη Καυκαλά , γνωστό αντιδικτατορικό αγωνιστή και ενεργό στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Η βία λοιπόν είναι επιλογή της εξουσίας όταν αμφισβητούνται καθολικά οι επιλογές της , δεν είναι επιλογή του κόσμου που αγωνίζεται.

Η πραγματική βία είναι η ανεργία , η απόλυση , το λουκέτο της επιχείρησης, η φτώχεια και η ανασφάλεια , είναι η ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας , ο καθημερινός «βιασμός» των συνειδήσεων από την παραεξουσία των ΜΜΕ και των «εμπειρογνωμόνων» του συστήματος.

Οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύουν απλώς ένα πολιτικό χώρο που είναι «παρών» στα κινήματα, στις πλατείες, στις απεργίες , στις διαδηλώσεις. Πραγματικός στόχος είναι το αγωνιστικό φρόνημα των πολιτών, είναι η ενοχοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας για την πρόκληση εκτρόπων και βανδαλισμών.
Ξέρουν πολύ καλά ότι ο κύριος όγκος των «αγανακτισμένων» είναι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που αισθάνονται προσβεβλημένοι και προδομένοι. Αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά σήμερα ένα αυξανόμενο κοινωνικό ακροατήριο , ότι διευρύνεται η πολιτική του επιρροή σε πολίτες που εγκαταλείπουν παραδοσιακές πολιτικές ταυτίσεις και «απογαλακτίζονται» από τον δικομματισμό. Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι η Αριστερά που ιστορικά έχει υποστεί η ίδια την κρατική βία , ήταν και είναι πάντα υπέρ των μαζικών ειρηνικών πολιτικών αγώνων .
Όμως επιμένουν στις συκοφαντίες και απειλούν ακόμα και με «αντίποινα» . Τόσο ο κ.Παπουτσής όσο και ο κ.Όθωνας υπαινίχθηκαν ότι μπορούν να συγκροτήσουν «ομάδες κρούσης» από δικούς τους ψηφοφόρους για να αντιμετωπίσουν τους προπηλακισμούς ! Αυτή είναι μια στρατηγική έντασης που επωάζει τους όρους για αντιδημοκρατικές εξελίξεις και που ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ , παρά τις επιθέσεις και τις λοιδορίες , θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων . Θα προασπίσει τις συνταγματικές εγγυήσεις και τις ατομικές ελευθερίες καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής ζωής με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας . Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να μην εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο , για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της ίδιας της κυβέρνησης , για να υπάρξει εναλλακτική πολιτική λύση εξόδου από την κρίση με στήριξη της εργασίας, του κοινωνικού κράτους και του δημοσίου συμφέροντος, με παραγωγική ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση του Δημοσίου και αναδιανομή του πλούτου .
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: