Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2011

Aνακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού Ρεθύμνου σχετικά με τη δίωξη της Μ.Δημητριάδου από τον Υφυπουργό Προ.Πο.

Χρέος μας η αντίσταση, όπλο μας η αλληλεγγύη

Τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής εκδίκαση της μήνυσης που υπέβαλλε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, βουλευτής Ρεθύμνου Μ. Όθωνας, εναντίον της υποψήφιας διδάκτορα Μ. Δημητριάδου, η οποία στις 25 Σεπτέμβρη σε μια συμβολική πράξη αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής του είχε πετάξει ένα αυγό.

Ο υφυπουργός δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο για δεύτερη φορά. Αντίθετα, επέλεξε μέσω γραπτής του δήλωσης, να παρακινήσει τη συνέχιση της δίωξης για έργω και λόγω εξύβριση, ενώ στην κοινή γνώμη, μέσα από διαρροές στα ΜΜΕ, διεμήνυε πως δεν θα δώσει περαιτέρω έκταση στο γεγονός.

Ο Μ.Οθωνας εκπροσωπήθηκε από συγγενικό του πρόσωπο και μέλος του τμήματος Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν να υπερασπιστούν τις απονομιμοποιημένες κυβερνητικές επιλογές, μέσω της Αστυνομίας.

Με δεδομένα τα παραπάνω και κρυμμένος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, ο υφυπουργός, πέτυχε το στόχο του. Το δικαστήριο έκρινε τη Μ. Δημητριάδου ένοχη για λόγω και έργω εξύβριση, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή. Η απόφαση αυτή, εντείνει τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού των πολιτών που εκφράζουν την αγανάκτηση τους, μέσα από αυθόρμητες ακτιβίστικες ενέργειες, οι οποίες τείνουν να γίνουν συχνό φαινόμενο ενάντια στα στελέχη της αντιδραστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της (ΝΔ , ΛΑΟΣ , ΔΗΣΥ).

Ως Νεολαία Συνασπισμού, δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στη Μαρίνα Δημητριάδου και καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη στάση του υφυπουργού του μνημονίου.

Στο επόμενο διάστημα χρέος της κοινωνίας είναι η όξυνση των αντιστάσεων με συλλογικούς και μαζικούς αγώνες ενάντια στο πόλεμο που έχουν κηρύξει η συμμαχία των προθύμων (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΔΗΣΥ) και οι διεθνείς συνεργάτες τους (ΕΕ, ΔΝΤ).

Η Νεολαία Συνασπισμού και οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς θα είναι οργανικό κομμάτι ενός κινήματος που θα καταφέρει να ρίξει την κυβέρνηση και να οδηγήσει στην κατεύθυνση ριζικών αλλαγών προς όφελος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Νεολαία Συνασπισμού Ρεθύμνου


Δεν υπάρχουν σχόλια: