Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2011

Πειθήνιο όργανο του ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Ρεθύμνου


Η προκλητική τοποθέτηση του κ.Μαρινάκη,μετά την αποχώρηση των συμβούλων της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου Μ.Ανδρουλάκη και Γ.Βλάστού,από το δημοτικό συμβούλιο.

Θαυμάστε:
"Δηλαδή θα έρχεται η μειοψηφία του 3,5% να μας λέει κάθε φορά τι θα κουβεντιάσουμε; Είχαμε 41 θέματα, συζητούσαμε μέχρι τα μεσάνυχτα και θα κουβεντιάζαμε την κεντρική πολιτική; Απλώς προφανώς είχαν κάποια δουλειά να πάνε και γι’ αυτό έφυγαν…Ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, και να το καταλάβουν, δεν θα μεταφέρουμε θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, να γίνουμε μία μικρή βουλή μόνο και μόνο για να λαϊκίζει ο καθένας ή για να διαβάζει τα τσιτάτα που του έχουν γραμμένα από πριν".


Παρακάτω η τοποθέτηση των δύο συμβούλων που αποχώρησαν από το δημοτικό συμβούλιο.


«Οι λόγος της αποχώρησής μας από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Ρεθύμνης στις 12/10/11 ήταν η έκφραση διαμαρτυρίας για την απόφαση της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας του ΔΣ να αρνηθεί να συζητήσει αίτημα που είχαμε καταθέσει από τις 21/9/11, με το οποίο καλούσαμε τη δημοτική αρχή να μην μείνει για μια ακόμα φορά απαθής, να βρεθεί στο πλάι της κοινωνίας, να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης προκειμένου να αναχαιτιστεί η αντισυνταγματική και ανήθικη πολλαπλή φορολόγηση με την απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης των δημοτών μας αν δεν πληρώσουν. Εδώ η νομική υπηρεσία του Δήμου θα μπορούσε να συμπαρασταθεί σε συμπολίτες μας που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι του τέλους ακινήτων της ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα ζητήσαμε να συζητήσει το ΔΣ συγκεκριμένες δράσεις, για την υπεράσπιση της κοινωνίας, όπως π.χ. η απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη, κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σύσταση γραφείου ανέργων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ώστε να βοηθούνται οι άνεργοι στην ανεύρεση εργασίας και ψυχολογική στήριξη, έκδοση «Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για την αγορά προϊόντων σε προσιτές τιμές με δικαιούχους συμπολίτες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ύστερα από συμφωνία του Δήμου με την τοπική αγορά, ενίσχυση του εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προώθηση εναλλακτικών μορφών οικονομίας (ανταλλακτικά παζάρια, κοινωνικό παντοπωλείο), κ.α.

Το γεγονός ότι το ΔΣ και η δημοτική αρχή δεν βάζει στις προτεραιότητες της τα κοινωνικά θέματα, δεν είναι τόσο η έλλειψη χρημάτων, γιατί αν ήταν αυτός ο λόγος η δημοτική αρχή θα είχε προ πολλού διαμαρτυρηθεί δημόσια για τις τεράστιες περικοπές της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω του «Καλλικράτη», του οποίου η δημοτική αρχή είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές του. Εξάλλου πολλά από τα παραπάνω κοινωνικά μέτρα δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος. Έχει να κάνει με το ότι η αναπτυξιακή λογική της δημοτικής αρχής κινείται σε νεοφιλελεύθερη λογική όμοια με αυτήν της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για λιγότερες κοινωνικές παροχές, ελάχιστη δημοτική παρέμβαση και ταυτόχρονη ενίσχυση των επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί να ψελλίσει ούτε μια λέξη διαφοροποίησης στην κυβερνητική πολιτική για να μην στενοχωρήσει την κυβέρνηση από την οποία στηρίζεται.

Κατανοούμε ότι η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία δεν είναι σε θέση να στηρίξει τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Έχει άλλες προτεραιότητες. Γι’ αυτό και αρνείται συστηματικά να θέσει σε συζήτηση σημαντικά αιτήματα που θέτουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, προτείνοντας ένα αντιδημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ που φιμώνει την αντιπολίτευση.

Εμείς πάντως δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε την στιγμή που εκτυλίσσεται αυτό το δράμα εις βάρος της κοινωνίας και των αδύναμων συμπολιτών μας. Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου να μην πληρώσουν τα αντισυνταγματικά χαράτσια και να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική Απεργία της 19 & 20 Οκτώβρη με αίτημα να φύγει η κυβέρνηση και το μνημόνιο. Τιμώντας την ψήφο των δημοτών θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε μέσα και έξω από το ΔΣ για ένα Ρέθυμνο που θα αποτελεί πόλη πρότυπο κοινωνικά και περιβαλλοντικά με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Γιώργος Βλαστός

Μιχάλης Ανδρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: