Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2011

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου για τα 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου



Οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία.


Η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτό το «πολιτικό έκτρωμα» που μας προέκυψε μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του εγχώριου και του ευρωπαϊκού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, συνιστά ωμή αντιδημοκρατική εκτροπή και απροκάλυπτη παραβίαση της θέλησης του ελληνικού λαού.

Το πολιτικό αδιέξοδο που προηγήθηκε ήταν αποτέλεσμα της πλήρους κοινωνικής και πολιτικής απονομιμοποίησης της κυβέρνησης Παπανδρέου και της καταλυτικής παρουσίας του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο .


Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες της 19ης-20ης Οκτωβρίου και κυρίως η καθολική εκδήλωση της λαϊκής οργής στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου , έδρασαν καθοριστικά στην επιλογή του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας να αναζητήσει νέες πολιτικές ισορροπίες. Στόχος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν είναι προφανώς η «σωτηρία της χώρας» αλλά η απαρέγκλιτη υλοποίηση τηςχρεωκοπημένης «συνταγής» του Μνημονίου που έχει βυθίσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στον εφιάλτη της ανεργίας , της φτώχειας , της ανασφάλειας και της αναξιοπρέπειας.


Η κυβέρνηση Παπαδήμου μπορεί να έχει μεγάλη κοινοβουλευτική στήριξη , δεν πρόκειται όμως να αποκτήσει κοινωνική αποδοχή γιατί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος που υπηρετεί είναι σε αντίθεση με τον κόσμο της εργασίας, με τις κοινωνικές ανάγκες και το δημόσιο συμφέρον. Η κυριαρχία της αγοράς επί της Πολιτικής αποκτά πλέον και θεσμική υπόσταση και επαναφέρει το αίτημα της Δημοκρατίας , όχι μόνο στην τυπική της μορφή ( έκφραση της λαϊκής βούλησης μέσω των εκλογών) αλλά και στο ουσιαστικό της περιεχόμενο , δηλαδή της ισότητας στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο .


Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί να επικαιροποιήσει το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με το πολιτικό αίτημα της ανατροπής των μνημονιακών κυβερνήσεων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με την αναγκαιότητα της διαρκούς αντίστασης στα σχέδια της λιτότητας και της εξαθλίωσης, της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών , της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας , της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας, της κατάργησης των όλων των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων.


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου καλεί τους πολίτες να διαφυλάξουν τις αξίες της συλλογικότητας, της ενότητας και της αλληλεγγύης που ενέπνευσαν τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και να υπερασπιστούν με καθημερινούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες το βιοτικό επίπεδο , την αξιοπρέπεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.


Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνήσεων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 18.00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: