Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2011

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου ψήφισε στη Βουλή τον άδικο και αντισυνταγματικό νόμο 4021/2011 που επιβάλλει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ .

Η απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης -και μάλιστα μέσα στο χειμώνα- φτωχών νοικοκυριών , συνταξιούχων, ανέργων, απολυμένων , επαγγελματιών που δοκιμάζονται από την κρίση, συνιστά κοινωνική αναλγησία και βαρβαρότητα.

Η νέα «μνημονιακή» συγκυβέρνηση Παπαδήμου που εκπροσωπεί απροκάλυπτα τα συμφέροντα των τραπεζών και των χρηματαγορών , φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδιαχρεωκοπημένη «συνταγή» και έχει σκοπό να υλοποιήσει αυτό το απαράδεκτο μέτρο.

Ο ωμός εκβιασμός προς τους πολίτες δεν πρέπει να περάσει .

Οφείλουμε να αντισταθούμε στις καταστροφικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία επιλογές των κυβερνήσεων του Μνημονίου, που προωθούν τη λεηλασία του κόσμου της εργασίας , την κατάργηση των κοινωνικών κατακτήσεων και την κατάλυση κυριαρχικού δικαιώματος του ελληνικού λαού.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ , και γιατί δεν έχουμε και γιατί δεν πρέπει να το πληρώσουμε.

Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να συντονιστούμε και να δράσουμε. Γιατί μόνο αν αναπτυχθεί ένα οργανωμένο μαζικό κίνημα ανυπακοής και αντίστασης θα καταρρεύσει το εκβιαστικό χαράτσι.

· Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που καλεί σε αντίσταση και αλληλεγγύη για την απόσυρση του νόμου και για τη στήριξη κάθε ανθρώπου που θα κινδυνεύσει να μείνει χωρίς ρεύμα.

· Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου να πάρει αποφάσεις αντίστοιχες με αυτές δεκάδων άλλων Δήμων της χώρας που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνδράμουν με κάθε μέσο τους δημότες τους που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων στη ΔΕΗ.

· Συμμετέχουμε στην κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο που έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή 18/11 8,30πμ το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

· Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού να συνδιοργανώσουν μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να συγκροτήσουν μια ανοικτή Επιτροπή αντίστασης στα μέτρα και κοινωνικής αλληλεγγύης που θα προωθήσει συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες αλληλοβοήθειας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΗ , ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: