Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010

Σχετικά με την επίθεση ακροδεξιών στην Παλιά Βουλή

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι ρατσιστικές επιθέσεις συμμοριών εναντίον μεταναστών σε διάφορες περιοχές της χώρας.Οι οπλισμένες συμμορίες δρουν οργανωμένα και ανεξέλεγκτα, προσπαθώντας να επιβάλλουν το ρατσιστικό τους μίσος . .Είναι συχνά πλέον τα περιστατικά επιθέσεων και προκλήσεων ακροδεξιών στοιχείων εναντίον μελών οργανώσεων, ακόμη και κομμάτων που τάσσονται κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η απόπειρα διάλυσης της εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην Παλιά Βουλή με τίτλο «προς ένα νέο καθεστώς ιθαγένειας» από ομάδα ακροδεξιών εντάσσεται στην κλιμακούμενη πυροδότηση ρατσιστικών εκδηλώσεων.

Τέτοιου είδους επιθετικές ενέργειες δεν συμβαίνουν ούτε για πρώτη, ούτε για δεύτερη φορά, τα τελευταία δίαστημα.. Περιττό να αναφέρουμε ότι σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, και παρά τις επίμονες και διεξοδικές έρευνες, οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους άγνωστους δράστες.
Είναι προφανές ότι ενέργειες σαν την χθεσινή επιχειρούν να ανατρέψουν ένα κλίμα κοινωνικής συναίνεσης για το μεταναστευτικό κάνοντας περήφανους όσους τις έθρεψαν με τη στάση τους και τη θεσμική τους κάλυψη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις μας βρίσκουν ξεκάθαρα απέναντι, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε παρακρατικές φασιστικές ομάδες-παρά το αίσθημα ασφάλειας που διακατέχονται από την φιλική στάση της αστυνομίας- να συνεχίσουν να δηλητηριάζουν με τη νοσηρότητά τους τον κοινωνικό ιστό. Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα μας. Γιατί ο ρατσισμός δεν απειλεί μόνο τους μετανάστες, προσβάλλει και όλους όσους τον ανέχονται.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: