Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού Χανίων για την παρέμβαση μαθητών στην παρέλαση.

Στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου στα Χανιά, τα περισσότερα λύκεια δεν έλαβαν μέρος, όχι επειδή δεν προετοιμάστηκαν λόγω των καταλήψεων, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, αλλά διότι αποφάσισαν να εκφράσουν τα αιτήματα του δίκαιου αγώνα τους μέσα από πορεία. Η απάντηση της πολιτείας ήταν να προστατεύσει τη καθιερωμένη φιέστα για τους επισήμους. Δυνάμεις της αστυνομίας έκλεισαν το δρόμο στους μαθητές και τις μαθήτριες, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν και βία.

Μεγάλο κομμάτι της χανιώτικης κοινωνίας στάθηκε αλληλέγγυο στα παιδιά, προσπαθώντας να ανοίξει το δρόμο, κατηγορώντας την αστυνομία για τη στάση της. Αφού φυγαδεύθηκαν οι επίσημοι, αρνούμενοι, για άλλη μια φορά, να ακούσουν τη φωνή της νεολαίας, η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τη δημοτική αγορά.

Ως Νεολαία Συνασπισμού, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών και των μαθητριών για την υπέρασπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Αγώνες σαν και αυτόν των μαθητών των Χανίων, εμπνέουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας για να δώσει μια μεγάλη απάντηση στα σχέδια της υπουργού που οδηγούν στη ριζική μετάλλαξη της παιδείας και τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της. Δείχνει όμως και στην υπόλοιπη κοινωνία το δρόμο της αντίστασης και πως κανένα μέτρο δεν αποτελεί μονόδρομο.

Για εμάς, η επέτειος της 28ης Οκτώβρη και η αντίσταση απέναντι στο φασισμό δεν τιμάται με στρατιωτικού τύπου παρελάσεις, αντιθέτως επανανοηματοδοτείται στο σήμερα μέσα από τους νέους κοινωνικούς αγώνες.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή της νεολαίας, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Δεν τους χρωστάμε όλα αυτά που μας στερούν μέρα με τη μέρα. Το μόνο που τους χρωστάμε είναι μια δυναμική απάντηση που θα δοθεί μόνο αν συντονιστεί όλος ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας και βγει στο δρόμο για να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Νεολαία Συνασπισμού Χανίων


πλάνα από την πορεία:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αιρετή Περιφέρεια Κρήτης

Tο Γενάρη του 2011 τα «Ζωνιανά» ορκίζουν την Αιρετή Περιφέρεια Κρήτης!!!

Σιγά - σιγά όσο περνάει ο καιρός, ο παρά τρίχα εκλεγμένος Σ. Αρναουτάκης δένει την «ομάδα» του που θα κάμνει το «κουμάντο» του στη Κρήτη.
Το 50,3% που πήρε ήταν η «μεγάλη επιτυχία» του «Ζωνιανού» Μαυρογιάννη Γεωργίου Δ/ντή Αναπτυξιακής Ηρακλείου, ο εξ΄ απορρήτων & έμπειρος Διευθυντής του και πρώην Προέδρου της Αναπτυξιακής Αρχανών Σ. Αρναουτάκη, μαγαζί που το έστησαν μαζί και το ¨αρμέγουν¨ καλά εδώ και 20 χρόνια!!!
Το ποσοστό είναι μικρό και φαίνεται ότι κανονίζουν και την παραμονή του περιφερειάρχη Θ. Καρούντζου ως πιο έμπειρου-δυνατού χαρτιού στην ομάδα, για αυτό και θα παραμείνει ως διοριστός για να τους δείχνει … τις κακοτοπιές.
Αρναουτάκης –Μαυρογιάννης - Καρούντζος και η ομάδα όσο πάει μεγαλώνει.
Προστέθηκε και το δεξί χέρι του Μαυρογιάννη, ο γνωστός Ζωνιανός φαρμακοποιός και αντιδήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ Παρασύρης Γεώργιος ,με διατριβή στις συνταγές των ασφαλιστικών ταμείων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών με το γνωστό σκάνδαλο που συγκλόνισε την κοινωνία του Ηρακλείου ,που για επιβράβευση του δώσανε και το μοναδικό φαρμακείο-χρυσορυχείο απέναντι από το νέο ΙΚΑ Ηρακλείου.
Φρόντισαν να εκλεγεί και στη 4η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η Μανασάκη Βιργινία, αρεστής και κουμπάρας του Περιφερειάρχη, υπάλληλο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ)
Η κουμπάρα αυτή έχει από τώρα οριστεί Αντιπεριφερειάρχης ,πριν ακόμη παραλάβουν την περιφέρεια και αυτό δεν είναι τυχαίο διότι, θα χρησιμοποιηθεί ως κρίκος σύνδεσης ΕΣΔΑΚ & Περιφέρειας.
Φαίνεται ότι το 73% του Δήμαρχου Κουράκη τους τρομοκρατεί και βάζουν από τώρα σφήνες.
Ποιος δεν θυμάται την κόντρα Καρούντζου-Κουράκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Ρεθύμνου για τη διαχείριση των σκουπιδιών, ώστε να μην δοθεί η λύση για τα απορρίμματα και να μετατοπιστεί το θέμα συνεχίζοντας να τρέχουν τα πρόστιμα από την Ε.Ε. ;
Όλα έγιναν προμελετημένα για να στραβώσουν τον κοσμάκη και να παγώσουν το θέμα των σκουπιδιών, ώστε να ξεκινήσουν τώρα με την αιρετή περιφέρεια από το μηδέν , για τη «μάσα» !!!
Οι πάντες έχουν πάρει χαμπάρι το μεγάλο - καλοστημένο φαγοπότι της Περιφέρειας που ετοιμάζει η ομάδα του Αρναουτάκη, μαζί με κουμπάρους - κολλητούς εργολάβους ,, για τη νέα καταλήστευση των δημόσιων και κοινοτικών κονδυλίων που θα εισρεύσουν μπόλικα στη Κρήτη …της πράσινης ανάπτυξης.
Ο λαός ξέρει περισσότερα απ’ ότι αυτοί πιστεύουν!!!